Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den bir füze daha

Düzenleyen:
Kuzey Kore'den bir füze daha

DÜNYA Haberleri

Dokuz dakika havada kalan balistik füze, yüksek açıyla fırlatıldı ve 189 kilometreye kadar ulaştı.

Füzenin ateşlendiği zaman dikkat çekici, zira yarın ABD Başkanı Trump ile Çin lideri Xi Jinping buluşuyor. Trump, hafta içinde "Eğer Kuzey Kore işini Çin çözmezse biz çözeceğiz. Şimdilik size bu kadarını söylüyorum" demişti.

Kuzey Kore'den bir füze daha

Kuzey Kore bir kez daha balistik füze denedi. Ülkede yayın yapan televizyon kanalları, yayınlarını anında keserek füze denemesini son dakika olarak duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, yerel saatle 11.42'de fırlatılan balistik füzenin 11.51'de Japon Denizi'ne düştüğünü duyurdu.  Açıklamada, "İlk belirlemelere göre, orta ölçekli KN-15 tipi balistik füze olduğu tespit edildi" denildi.

Kuzey Kore'den bir füze daha

Ülkenin doğusundaki Sinpo limanından fırlatılan füze, Japon Denizi'ne 60 kilometre yol aldı. Güney Koreli Ordu yetkilileri, yüksek açıyla ateşlenen füzenin 189 kilometreye kadar çıktığını bildiriyor.

Kuzey Kore'den bir füze daha

Sinpo limanı, Kuzey Kore'nin ana denizaltı üssü olarak biliniyor.

Pyongyang yönetimi, geçen ay Japon Denizi'ne doğru aynı anda birçok füze fırlatmış, füzelerden bazıları Japon karasularına düşmüştü.

Geçen hafta paylaşılan uydu görüntüleri ise Kuzey Kore'nin nükleer denemede son aşamaya geldiğini gösteriyordu. Haberlere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un dedesinin doğumgünü olan 15 Nisan'da yeni bir nükleer teste girişecek.

Kuzey Kore'den bir füze daha

Kritik randevu öncesi geldi

ABD Başkanı Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in buluşmasına saatler kala gerçekleşen füze, bir meydan okuma niteliği taşıyor.

Yarın Florida'da Xi Jinping'i ağırlayacak ABD Başkanı, hafta içinde yaptığı açıklamada Çin'in Pyongyang yönetimini durdurmaması halinde harekete geçeceklerini net şekilde ifade etmişti. Başkan Trump, "Eğer Kuzey Kore işini Çin çözmezse biz çözeceğiz. Şimdilik size bu kadarını söylüyorum" demişti.

İki liderin randevusunda Kuzey Kore'nin nükleer silahları önemli bir başlık olacak.

Birleşmiş Milletler kararlarınca Kuzey Kore'nin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesi yasak. Kuzey Kore nükleer denemelerinin barışçıl olduğunu savunuyor, ancak Batılı ülkeler ve Güney Kore ülkenin nükleer silah geliştirmesinden endişe ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...