Sosyal Medya CV yerine geçiyor

Düzenleyen:
Sosyal Medya CV yerine geçiyor

YAŞAM Haberleri

Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, sosyal medyanın Türkiye aleyhine yapılan algı operasyonlarına alet edildiğini iddia ederken, kalıcı çözümün yerli teknoloji üretiminde olduğunu söyledi.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL - Sosyal Medya Savaşları Kitabı Yazarı, Medya Ve PR Danışmanı Ümit Sanlav “Öncü Yöneticiler Derneğinin” organizasyonunda Esenyurtlu yöneticiler ile “Etkili Sosyal Medya Kullanımını” konuştu, sosyal medyanın sınırsız ve sonsuz faydalarına rağmen, yanlış kullanıldığında oluşabilecek zararlı etkilerine ve sosyal medyada iyi görünmenin yollarına değindi. Dernek yönetiminden Esenyurt Anadolu Lisesi Müdürü Gülsen Figen Fidan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurtlu yöneticiler ve okul müdürleri katıldı.
Sosyal medyada etkili hesaplar oluşturulması ve sosyal medya hesaplarının kurumsal yönetimini anlatan Ümit Sanlav, “sosyal medya kişisel ve kurumsal anlamda dijital kimliklerimizdir” dediği sunumunda, sosyal medyada iyi görünmenin belli başlı esaslarını şu başlıklar altında özetledi:
-        Paylaşım yapmadan önce içeriğini iyi düşünün, çünkü sosyal medya hesaplarımız artık cv’lerimiz. Bankalar kredi verirken, işverenler işe alırken, sosyal medya hesaplarımızı inceliyorlar.
-        Sosyal Medya kendimizi ifade etme şekli olduğundan, sevincimizi, öfkemizi, hüznümüzü, acımızı oradan paylaşır olduk. Öfke ile ani mesajlar paylaşmak, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.
-        Kendimize dair hoş paylaşımlar yaparken başkalarını rencide etmemeli, başkalarının mahremiyetlerine saygılı olmalıyız.
-        Arkadaş listemizi güvendiğimiz ve tanıdığımız  kişilerden oluşturmalıyız. Sosyal medyada her gördüğümüz erkek erkek olmayabilir, her gördüğümüz kadın kadın olmayabilir, her gördüğümüz çocuk çocuk olmayabilir. Tanımadığımız kişilerden gelen istekleri kabul etmemeliyiz. Evimizin kapısını her çalanı içeri buyur etmiyorsak, sosyal medya hesaplarımıza da her önüne geleni kabul etmemeliyiz.
-        Günlük hayatta geçerli olan nezaket ve etik kurallar sosyal medyada da geçerli olmalı. Gerçek hayatta yapılamayacak hiçbir şey çevrimiçiyken de yapılamamalı, başkasından fotoğraf, fikir ve görüş alırken, kaynağı ya da sahibi belirtilmelidir.
-        Temel hedefi bilgiye ulaşmak ve paylaşmak olan sosyal medya ortamlarına atılan bilginin, gizli kalması beklenmemelidir. Özel olan özelde kalmalı, güvenlik tedbirlerine dikkat edilmelidir. Seyahat ve tatillerde yer bildirimi yapmak ve evimizden paylaşımlarda konum bilgisi vermek, hırsızlara davetiye çıkartmak demektir.
-        Sosyal medyada rastladığımız terör propagandası yapan ve terör sempatizanı hesapları, siber@egm.gov.tr, siber.ankara@egm.gov.tr, siber.istanbul@egm.gov.tr adreslerine ihbar ederek milli ve ulusal değerlerimize sosyal medya üzerinde de sahip çıkmalıyız.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...