Teyze kızına kızdı franchise'ı iptal etti

- Güncelleme:
Teyze kızına kızdı franchise'ı iptal etti

Ekonomi Haberleri

Mağaza sahiplerinin niteliksiz akrabalarını çalıştırdığını gören Gold, franchise sisteminden vazgeçti.

Franchisemağazalarının aile şirketleri haline gelmesi Gold Teknoloji Marketlerini rahatsız etti. Personel olarak akrabalarını çalıştıran ve istenilen ciroya bir türlü ulaşamayan franchise mağazalarını kapatan Glod, kendi bayisi haline dönüştürmeye başladı. Bu modelle başarı düzeyini artırmayı planlayan Gold, yıl sonunda 60 mağaza ve yüzde 14 pazar payına ulaşmayı hedefliyor. Sektörde 2 yabancı ve 2'si de yerli 4 ana oyuncunun bulunduğunu belirten Gold Teknolji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, "Şu an pazar payımız yüzde 9 civarında. Yıl sonunda bunu yüzde 14'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için bazı model değişikliklerine gidiyoruz. Örneğin bazı franchise mağazalarımızda personel olarak teyzesinin kızını çalıştıranları bile gördük. Şimdi franchise mağazalarımızın bazılarını kapatıyor bazılarını da kendi bayimize dönüştürüyoruz. Bu şekilde eksilen mağazalar olmasına rağmen 2012 sonunda 14'ü franchise olmak üzere toplam 52 olan mağaza sayımızı 2013 sonunda 60 yapacağız" dedi. Kapatılmayan franchise mağazaların sahiplerinin de kâr zarar ortağı olarak devam ettiğini dile getiren Erdemir, bu modelle ciroların 5-6 kat arttığını söyledi.2013 sonunda pazar büyüklüğünün 7 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini, hedeflerinin ise 900 milyon lira olduğunu söyleyen Erdemir, "2012 yılı ciromuz 650 milyon liraydı. Bu yıl büyümemize paralel olarak ciro da 250 milyon liralık bir ciro artışı öngörüyoruz. Mağaza satışlarında 4'üncü olsak da internet üzerinden satışlarda lideriz. Yabancı teknoloji marketlerin ilk 5 yıl vergi avantajı vardı ama bu avantajları bitti. O yüzden artık onlarla da daha iyi rekabet edebileceğimizi düşünüyoruz. Bu sene açacağımız 10-12 mağaza ile birlikte 750 çalışan sayımız bin kişiye ulaşacak. Ayrıca her bir mağaza için ortalama 2 milyon dolarlık yatırım yaptığımız düşünülürse, bu sene ki mağaza yatırımımız da 20-24 milyon dolara ulaşacak" diye konuştu. Erdemir, 3 ila 5 yıl içerisinde borsaya kote olacaklarını da sözlerine ekledi.
24 MİLYON DOLAR YATIRACAK
Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, her bir mağaza için ortalama 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, bu sene?20-24 milyon dolar?yatırım yapacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...