Hakkari'de 8 PKK'lı öldürüldü

Düzenleyen:
Hakkari'de 8 PKK'lı öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Hakkari - Çukurca'da insansız hava aracıyla tespit edilen PKK'lı grup için bölgeye hava harekatı düzenlendi. Savaş uçaklarının vurduğu bölgede 8 PKK'lı terörist öldürüldü.

Bahar aylarıyla birlikte bölgede başlatılan operasyonlar aralıksız devam ederken, Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nin Çilekli Tepe mevkiinde insansız hava aracı ile 8 kişilik PKK grubu tesbit edildi.

Kordinatlarının belirlenmesinin ardından bölgeye hava harekatı düzenlendi. 

Savaş uçaklarının vurduğu bölgede 8 terörist öldürüldü.

Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

12 terörist daha etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamada, Şırnak’ın Akçay ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin etkisiz hale getirildiği, tespit edilen bir el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Açıklamaya göre gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde 80 Biksi makineli tüfek fişeği, bir el bombası, bir RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 elektronik ateşleme sistemi, 19 telsiz, 215 kilogram gıda maddesi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bitlis Tatvan’da icra edilen hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 2 M-16 piyade tüfeği, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası ve bir telsiz ele geçirildi.  

Irak kuzeyi Sinat-Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi, operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bingöl’ün Genç ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.  

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde ise güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde bir Doçka uçaksavar makineli tüfek ele geçirildi.  

Bingöl Kiğı’da güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, bir RPG-7 roketatar, 6 RPG-7 roketatar mühimmatı, bir M-16 piyade tüfeği, 96 M-16 piyade tüfeği fişeği, bir Kanas keskin nişancı tüfeği ile 85 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ele geçirildi.  

Bitlis Tatvan’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toplam 270 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış iki el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.  

Kilis merkezde Türkiye’de bombalı eylem gerçekleştirmek maksadıyla Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu bir terörist 1,5 kilogram patlayıcı düzeneği ve 2 el bombası ile birlikte yakalandı.  

Mardin Mazıdağı'nda güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen sığınak içerisinde, 150 kilogram gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.  

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk-52 Operasyonu kapsamında bulunan sığınak içerisinde 1 adet Doçka silahı, 1 adet Doçka silahına ait çatal ayak,  9 adet Doçka mühimmatı, 156 adet Doçka silahına ait boş şerit/mayon, 1 adet Doçka harbisi ele geçirildi.  

Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-76 Operasyonu'nda ise bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanılan 11 adet sığınak içerisinde 1 adet basma düzenekli mayın, 1 adet el bombası ile güçlendirilmiş basma düzenekli EYP, 13 adet tüp, 1 adet jeneratör ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...