Timothy Ash: ‘Evet’ büyüme ve güç ‘Hayır’ istikrarsızlık

Düzenleyen:
Timothy Ash: ‘Evet’ büyüme ve güç ‘Hayır’ istikrarsızlık

Ekonomi Haberleri

İngiliz stratejist Timothy Ash, referandumdan çıkan sonucun evet olmasıyla TL’nin güçleneceğini, enflasyon ve faizlerin düşeceğini söylerken ‘hayır’ çıkması durumunda politik istikrarsızlık algısı oluşabileceği yorumunu yaptı

abancı yatırımcının gözü de referandumda. Kanada’nın en büyük bankası Royal Bank of Canada’nın (RBS) iştiraki Bluebay Varlık Yönetimi’nin Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, referandumdan çıkan sonucun “Evet” olması hâlinde Türk lirasının (TL) güçleneceğini söyledi. Piyasalarda dengelenme ve istikrar beklentisinin hâkim olduğunu söyleyen Ash “Benim tahminim, ‘Evet’ çıkma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde. Eğer referandumdan ‘Evet’ çıkarsa bu piyasalar tarafından bir çözüm ve rahatlama olarak algılanacaktır. Referandum sonrasında politik risklerin daha ılımlı seviyeye gelmesini, güvenlik şartlarının iyileşmesini bekliyorum. Referandum sonrası AK Parti’nin yeniden ekonomiye odaklanmasını bekliyorum” dedi.
İSTİKRAR OLMAZSA BU BAŞARILAR SÜRMEZ
Referandum sonrasında AK Parti’nin yeniden ekonomiye odaklanmasını beklediğini dile getiren Timothy Ash, AK Parti’nin seçim başarısının, büyüme ve istihdam sağlamaya dayandığını, istikrarsızlık halinde bunların devam edemeyeceğini söyledi. Ash, bu yüzden bir normalleşmenin olması gerekiyor. Evet çıkması durumunda piyasalarda ve yerel politikada bir normalleşme, TL’de güçlenme olacaktır. Referandum sonucunun ‘hayır’ olması durumunda ise politik istikrarsızlık algısının güçleneceğini ifade eden Timothy Ash, “Küresel ekonomik görünüm Türkiye’deki şartları destekler nitelikte. Dış ekonomik koşullar Türkiye piyasaları açısından pozitif” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...