Rum hükeminde KKTC'ye satış paniği

Rum hükeminde KKTC'ye satış paniği

DÜNYA Haberleri

Rumların KKTC'de kalan mallarını kendi aralarında alıp satmaları için yasa hazırlandı. Hedef, Türkiye'nin desteklediği Taşınmaz Mal Komisyonu'nu engellemek.

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, RumlarınKKTC'deki eski malları için Taşınmaz Mal Komisyonu'na (TMK) başvurmalarını engellemek maksadıyla, bu malların Rumlar arasında alım-satımını serbest bırakan bir yasa tasarısı hazırladı. Yasa tasarısında, bu kategorideki mal alım satımları, devir vergisi veya herhangi başka bir harçtan muaf tutuluyor. KKTC de kurulan TMK anavatan Türkiye'nın de desteği ile kuzeyde kalan Rum taşınmazlarını satın almaya devam ediyor. Özellikle Rum Kesimindeki ekonomik krizden sonra bu komisyona talepler de artmış durumda. Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Alithia Rumların gittikçe daha geniş kitleler halinde TMK'ya başvurmalarının Rum Yönetimi'ni yoğun endişeye sevk ettiğini yazdı. nbsp;Mesut Günsev İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...