Terör hedefleri vuruldu, 16 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Terör hedefleri vuruldu, 16 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Hakkari ve Şırnak kırsalındaki terör hedeflerine düzenlenen hava harekatlarında 16 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatında ise bölücü terör örgütüne ait silah mevzisi ve mağaralar imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Hakkari ve Şırnak kırsalındaki terör hedeflerine düzenlenen hava harekatlarında 16 terörist etkisiz hale getirildi.Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatında ise bölücü terör örgütüne ait silah mevzisi ve mağaralar imha edildi.

GABAR'DA 3 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ
PKK'lı teröristlerin, geçtğimiz günlerde Gabar Dağı'nda döşedikleri mayının patlaması sonucu 3 askerimiz şehit olmuştu. Düzenlenen bu operasyonla askerlerimizi şehit eden hainler de öldürülmüş oldu.

ÇUKURCA’DA ÜS BÖLGESİNE SALDIRAN 8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde üs bölgesine silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK, Çukurca ile Irak'ın kuzeyi Avaşin-Basyan, Kandil ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekatına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre Çukurca’da üs bölgesine silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensubu 8 terörist düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Irak kuzeyi Avaşin-Basyan, Kandil ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekatında ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi. 
Doğu ve Güneydoğu’da devam eden terörle mücadele operasyonlarında Mardin Nusaybin’de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Van Gürpınar’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir Biksi makineli tüfek, bir RPG-7 roketatar, 8 RPG-7 roketatar mühimmatı, 18 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 2 bin 164 muhtelif çapta fişek, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir keskin nişancı dürbünü, 20 kilogram TNT, 4,5 kilogram A-4 patlayıcı madde, 50 metre infilaklı fitil ve 46 fünye ele geçirildi. Bitlis Tatvan’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir el telsizi, 400 kilogram amonyum nitrat ve 250 kilogram gıda maddesi ele geçirildi. Bingöl Genç’te güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınakta 88 kilogram muhtelif gıda maddesi ele geçirildi. Şırnak Silopi’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında ise arazide gömülü vaziyette 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 28 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 bin 398 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 13 antitank roketatar mühimmatı, 8 LP el yapısı alıcı anahtar sistemi, 2 Cobra marka anahtar el telsizi, bir YAESU marka el telsizi, 6 adet 5 cm fitille irtibatlı mekanik kapsül, 3,5 metre fitil, 15 elektronik devre, 2 adet 12 bin 250 gram naylon poşetlerle ambalajlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği ana imla hakkı, bir fırlatma rampası, 12 el bombası, 17 el bombası fünyesi, 2 elektrikli fünye ile irtibatlı çakıl halinde hazırlanmış 4,5 kilogram patlayıcı madde, 179 elektrikli fünye, 300 mekanik fünye, 300 metre 2x75 milimetre elektrik kablosu, 2 kablo komutalı 20 kilogram el yapımı patlayıcı düzeneği, bir el yapımı roket ve fırlatma rampasının ele geçirildiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...