Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grubu Toplantısı'nda konuşuyor.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
Sincan ve Kazlıçeşme'de 'milli iradeye saygı' adıyla, yerel seçimlerin de başlangıcı niteliğinde iki miting gerçekleştirdik. Meydanların hınca hınç dolduğuna şahit olduk, Kazlıçeşme'de adeta siyaset tarihi yazıldı, Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini gerçekleştirdik. "Beni anlamıyor musun, benim hissiyatımı red mi ediyorsun" diyordu insanlar orada toplanıp, saatlerce oradan ayrılmayarak. Mitinglerimize farklı siyasi partilere gönül vermiş arkadaşlarımızın da katılımı oldu. MHP'den, BBP'den ve hatta inanıyorum ki CHP'den insanlar yakıp yıkmaya karşı durmak için orada toplanıyordu. Demokratik tepkilerini ortaya koyduktan sonra kimseye rahatsızlık vrmeden kalabalık dağıldı. İşte demokratik hak budur. Kimseye demokratik hakkını hukuk içinde kullanma diye bir yaklaşımımız yok. Yürüyüş mü yapacaksın? Yap ama hukuk dışına çıkmadan. Farklı insanların hukukuna tecavüz edersen sıkıntı yaşanır. Bize sürekli mesajı aldınız mı diyenler, Kazlıçeşme'deki mesajı alabildiler mi?


POLİS TARİHİNİN EN DEMOKRATİK TAVRINI SERGİLEDİ
Çok farklı bir Türkiye mesajı verilmek istendi, Taksim, Alsancak ve Kızılay tüm Türkiye'nin görüşü, fotoğrafı gibi yansıtılmak istendi. Sosyal medya, uluslararası medya bu iş hazırlanmıştı. Belli sermaya grupları, faiz lobisi, belli örgüt ve mihraklar bu iş için donanımlıydı. Polise, sivillere, kamu binalarına, özel mülkiyetlere çok ciddi şiddet uygulandı, demokratik bir eylemmiş gibi gösterildi. Dezenformasyon adım adım hesaplanmıştı. Bu tertibin içine yalan haberlerle başta içinde olmayanları da çektiler. Ördek avında yaralanan yurtdışından bir fotoğraf panzer altında yaralanmış diye gösterildi. CHP'nin provokatör milletvekili Suriye'deki yaralıyı Taksim'de yaralanmış gibi gösterildi. Sabıkalılar doktorlar gözaltına alınıyor diye gösterildi. Yakıp yıkanlar polis ya da sempatik eylemciler olarak gösterildi. Sistemli şekilde bu tarz fotoğraflar dolaşıma sokuldu. Şu anda bu tertibin içinde olmayan herkesi daha dikkatli olmaya, araştırmadan yorum yapmama konusunda dikkatli olmalarını istiyorum.
Polisimiz çok kapsamlı ve şiddetli bir hareket karşısında tarihinin en demokratik tavrını sergilemiş, demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir.
Kendilerini dinledim, polis şiddet uyguladı dediler, en doğal hakkıdır, sıkar. Açın AB müktesebatını laf dinlemeyince polis biber gazı sıkar. Silah kullandı mı? Ama bakın Mecidiyeköy'de bir komiserimiz maalesef mermiyle yaralandı, bir diğer kardeşimiz ayağından yaralandı. Rabbim onları milletimizi sağlığıyla lütfetti. Buna benzer bir olayı polisimiz uygulamadı. tek bir ağızdan polisimizi şiddet uyguluyor diye lanse ettiler.
Şiddeti uygulayan teröristler, anarşistlerdi. Kişi arkadaşının dinindendir, bütün vaka budur. Gezi Parkı içinde olanların yüzde 76'sı CHP'ye oy vermiş, yüzde 16'sı BDP, AK Parti 1,2, MHP 1,2.
Buraya böyle bakın diyecekler, yanlış yanlıştır, kimden gelirse gelsin, ister Ak Partiye oy vermiş olsun ister başkasına. Bizim için önemli olan ne yapıyor bunlar, terör mü estiriyor? Kandırmaya dayanan hiç bir hareket halkı arkasına alamaz. Bütün tertiplere rağmen bu eylemler halk tarafından tepkiyle karşılanmış, mitinglerimizde toplanarak bu oyunu bozmuştur.
Bu muhteşem coşkunun görmezden gelinmesi son derece normaldir. halk sokağa çıktığında kaçacak delik aradılar. Taksim'de bir tek eylemciyi gösterip millet ayakta diyenler milyonların meydanda toplanmasını görmemiştir. Biz bunu göstermeye devam edeceğiz.
İleri demokrasi diyoruz, milli iradeye saygı mitinglerini Cuma Kayseri'de, Cumartesi Samsun'da, Pazar Erzurum'da devam ettireceğiz. Gerçek hissiyatı anlamak isteyenler buralara baksınlar. Tıpkı Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi sadece Ak Partilileri değil bu çirkin tavırları gösterenleri kınayan herkesi bekliyoruz. Büyük Türkiye'ye sahip çıkan herkesi hangi partiye oy vermiş olursa olsun bekliyoruz. İngilizce olarak dertlerini yurtdışına BBC'ye, CNN'e, Reuters'a anlattılar, Anadolu'ya anlatamadılar. Bunların arkasında Anadolu Trakya yok. Bunların arkasında işbirlikçi medya, faiz lobisi var.


BANKA REKLAMLARINDA OYNAYANLAR NE KADAR SOLCUYSA SENDİKALAR DA O KADAR SOLCU
Türkiye'de bazı sendikalar var, iş bırakma çağrısı yaptılar. Ne oldu? Vaka bu. Hani ne oldu? Çünkü yaptığınız çağrı hukuka aykırı. Hele Tabipler Birliğiyle alakalı söylüyorum. Sen kanunsuz eyleme nasıl davetiye çıkarırsın, sizin insan sevginiz, hastalarla ilgilenme aşkınız nerede? Bunların herşeyi menfaate dayalıdır. Aklı selim galip geldi, beklediklerini alamadılar. Bunlar güya solcu, emeğin yanındalar! Üyelere sesleniyorum, aidatlarla beslediğiniz bu yöneticilerin nerede durduğuna dikkat edin, Ergenekon eylemlerinde ön sıradalar. Bunlar baş provokatörler. Banka reklamlarında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa bunlar da o kadar solcular. Neyse ki maske artık düştü. kimin ne olduğunu milletçe gördük.
Bir tarafta ellerinde Türk bayrağını sallayanlar, bir tarafta alçakça yakanlar bir araya geldiler. Gazi Mustafa Kemal'in posterini bölücübüşı posteriyle yanyana getirdiler. Bir tarafta namaz kılıp, bir tarafta camide içki içip başörtülülere saldırdılar.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...