Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Biber gazı polisin en doğal hakkı'

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan, 'Biber gazı polisin en doğal hakkı'

Politika Haberleri  / İHA

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili polisi savunan Başbakan Erdoğan, 'Biber gazı sıkmak polisin en doğal hakkıdır, sıkar. Kalkıp da kurşun attı mı?' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Kazlıçeşme mitingi milletimizin son olaylarla ilgili hissiyatını çok anlamlı şekilde yansıttı. Bu kadar insanın Kazlıçeşme'ye toplanması, milletimizin olaylara karşı tepkisini net bir şekilde yansıttı. Kazlıçeşme'de toplanan 1 milyonu aşkın kişi kimseye zarar vermeden, kimseye rahatsız etmeden dağılmıştır. İşte demokrasi budur, demokratik hak kullanımı budur. Bize 'Gezi Parkı'ndaki mesajı aldınız mı?' diyenler, Sincan'daki yüz binlerin, Kazlıçeşme'deki 1 milyonu aşkın insanın mesajını aldılar mı? Gezi Parkı eylemleri son derece organize, örgütlü yapıldı. Demokratik bir çevre eylemi gibi yansıtıldı. Her şey adım adım hesaplanmıştır. Yurtdışından tekneden düşerek yaralanan kişinin fotoğrafı, panzerin altında kalmış gibi yansıtıldı. Bir trafik kazasında yaralanan yavrumuz Gezi Parkı'nda polis tarafından yaralanmış gibi lanse edildi. Onlarca ölü olduğu, onlarca insanın sakat kaldığı söylendi. Nice gerçek dışı fotoğraf, bilgi ve belge sistemli bir şekilde dolaşıma sokuldu.
'POLİS SİLAH KULLANDI MI?'
Güvenlik güçlerimiz son derece sağduyulu, sabırlı bir şekilde başarıyla mücadele vermiştir. Demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. Biber gazı sıkmak polisin en doğal hakkıdır, sıkar. Kalkıp da kurşun attı mı, silah kullandı mı? Yok. Şiddeti uygulayan teröristler, isyancılardır.
MİTİNGLERE DEVAM
Mitinglerimizi Cuma günü Kayseri, Cumartesi Samsun, Pazartesi Erzurum'da devam ettireceğiz. Bu çirkin oyuna tepki gösteren her kardeşimizi mitinglerimize bekliyoruz.
Türkiye'de bazı sendikalar, örgütler, sivil toplum örgütleri var. İş bırakma eylemi yaptılar. Ne oldu, vaka bu. Yaptığınız çağrı kanunsuz, hukuka aykırı. Tabipler Birliği, sen kanunsuz eyleme nasıl çağrı yaparsın? Bunlarda insan diye bir dert yok. Bunların her şeyi menfaate dayalı, her şey bunun üzerinedir. Ergenekon ve Cumhuriyet eylemlerinde en ön saftalardır. Bunlar baş provokatörlerdir, baş piyonlardır.
Banka reklamında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa sendikalar da o kadar solcudur. Faiz lobisinin kuklası olanlar ne kadar emek taraftarı ise bunlar da o kadar emek taraftarıdır. Neyse ki maske artık düştü.
Bir tarafta güya namaz kıldılar, diğer taraftan camilere ayakkabılarıyla girdiler, içki içtiler, başörtülülere saldırdılar. Ağaç, çevre dediler, şehirleri tahrip ettiler.
Ben 03.00-04.00'e kadar rahatsız etmeye hakkın var mı? Üniversite sınavına giren adayları rahatsız ettiler. Sınava girecekleri rahatsız etmeye hakkın var mı? İstanbul, Ankara ve İzmir'de aynı şeyi yaptılar. Sen beni nasıl rahatsız edersin? Tencere tava çalmayı bile özgürlük olarak niteleyenler var. Bu oyunu millet ve milletin partisi AK Parti bozmuştur. nbsp;
'Gezi Parkı halkın olsun' diyorlardı', çark ettiler. 'halkın oyunu kabul etmeyiz' dediler. Gezi Parkı'nı işgalcilerden temizledik. O ağaçlar yeniden dikiliyor, çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor. Bir profesör, 'Gezi Parkı çöplükten geçilmiyor' diyor. Temizlikse bu AK Parti'nin en büyük başarısıdır. Ama kirlilik bunların ruhunda var.
Şiddeti kullanan hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir. Devlete maliyeti şu an itibariyle 100 trilyonu aştı. Bu kimin parası, milletin parası değil mi? Yüreğin varsa düşünce hüvviyeti sınırsız, çıkar konuşursun. Bunlar ne düşüncelerine güveniyorlar ne inançlarına. Ama biz düşüncemize, fikrimize güveniyoruz.
10 yıl önce bu atılan adımlar yapılabilir miydi? Onlar ne yaparsa yapsın özgürlüğü kazanmanın bedelini ödeyeceğiz.
Bazı rektör, dekan ve öğretim üyeleri üniversite öğrencilerini sokağa döküyorlar. Bu öğrencilere bu imkanları bu iktidar vermedi mi? Harçları bu iktidar kaldırdı.
Bu kavgayı, şiddeti örgütler liselerimize soktu. Bazı kendini bilmez müdürler, öğretmenler yavrularımızı sokağa döktüler.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...