Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çarşı Grubu'na 'Zello' operasyonu

Çarşı Grubu'na 'Zello' operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Polis, Erdoğan'ın 'gereğini yapacağız' ifadesinin ardından Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak başlatılan operasyonlarda bu yolu izliyor.

Başbakan Erdoğan 'ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak "Gereğini yapacağız" ifadesinden sonra İstanbul Emniyeti harekete geçti. Son iki günde 179 kişiyi Güvenlik Şube Müdürlüğü, 19 kişiyi de Organize Şube polisleri gözaltına aldı. Polis, operasyonları Facebook, Twitter ve Zello'yu takip ederek yaptı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan kişiler, Taksim ve Beşiktaş 'ta 'polise mukavemet, taş atmak, sopayla saldırmak, barikat kurmak, Gösteri Kanunu'na muhalefet, kamu malına zarar vermek'le suçlanıyor. Ulusal Kanal muhabiri Emre Fidan, İMC TV muhabiri Gökhan Biçici ve bir İngiliz, bir Fransız ve bir İtalya vatandaşı da gözaltında. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 19 kişiye gözaltıyla ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. Halen Organize Şube'de ifadeleri devam eden kişilerin 'halkı kin ve nefret uyandırmak için suç örgütü oluşturmak'tan gözaltına alındığı öğrenildi. Çarşı Grubu'nun liderlerinden Cem Yakışkan ve Deve Erol lakaplı Erol Özdil'in de aralarında olduğu bu kişilerin Gezi Parkı olaylarında 'liderlik' yaparak protestoları şiddete yönlendirmek, barikat kurmak, dozer çalmak ve Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin ele geçirilmesi yönünde organizasyon yapmakla suçlandığı belirtiliyor. Bu kişilerin akıllı telefonlarda kullanılan Zello programı ile Twitter ve Facebook'u kullanarak grupları organize ettiği öne sürülüyor. Polisin bu kişileri yine sosyal ağlarda iz sürüp gözaltına aldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...