BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Vücuttaki çatlakları su içerek giderin

Vücuttaki çatlakları su içerek giderin

Dengeli beslenme ve bol su içmek cilt sağlığınız için önemli. Daha çok açık renkli ciltlerde oluşan çatlakları tedavi imkanı var...



Cildiye Uzmanı Dr. Sibel Ünlüiskit, kadınlarda görülen cilt çatlağı ve tedavisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Her üç kadından birinde hamilelik ve sık kilo alıp vermekten dolayı vücut çatlağı olur. Çatlaklar cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşur. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü küçüklü bu çizikler zamanla deri renginden açık bir renge dönüşüyor. En çok; karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlaklara önemli kilo değişimleri, hamilelik, obezite, hızlı büyüme, sık ağırlık kaldırma, kortizonlu ilaç kullanımı gibi durumlar sebebiyet veriyor. AÇIK RENKLER DAHA YATKIN Kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkındır. Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekir. Çeşitli losyon ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olabilir, bu bölgelere masaj yapılması ile dolaşım hızlanır ve böylece çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Ayrıca dengeli beslenme ve bol su içmek de cilt sağlığı açısından önemlidir. İster yeni başlamış olsun, ister üzerinden yıllar geçmiş olsun tedavi imkanı mevcuttur. Lazer, mikrodermabrazyon ve karboksiterapi ile çok iyi sonuçlar alınabilir. Şimdi incir zamanı Uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incirin, bünyesindeki vitaminler sebebiyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı olduğu bildiriliyor... İncir, bünyesindeki vitaminlerle adeta bir enerji deposu. İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin olduğu belirtilirken, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile de dikkati çekiyor. Uzmanlar incirin kan şekerini düzenlediği, hazmı kolaylaştırdığı yönünde birleşirken, çocukların gelişiminde de anne sütü kadar faydalı olduğunu bildiriyor. Her gün bir adet tüketilen incirin ise kolesterolü düzenlediği kaydediliyor. Yaş incir kurutulduğunda ise bünyesindeki kalsiyum oranının yaklaşık 4 kat artarak, bu sayede müthiş bir enerji deposuna dönüşüyor. Kurutulmuş incirin balgam söktürücü özelliği de ortaya çıkarken, kuru incirin içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengin olduğu için de hücre gelişimini desteklediği bildiriliyor. ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUYUCU İncirin önemli bir enerji kaynağı olduğunun altını çizen uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği nedeniyle de bu aylarda tüketilecek incirin enfeksiyonlara karşı adeta koruyucu kalkan görevi yapacağını kaydediyor. İncirin iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, günde 3-4 adet incirin rahatlıkla tüketilebileceğini bildirdi. Çocukların da aynı miktarda incir tüketebileceğini belirten uzmanlar, fruktoz oranı yüksek olduğu için diyabet rahatsızlığı olan kişilerin ise günde 2 inciri proteinli gıdalarla tüketmesini önerdi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT