Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adalet Bakanlığı Gezi tweet'lerine yoğunlaştı

/ Kaynak: AA
Adalet Bakanlığı Gezi tweet'lerine yoğunlaştı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medyada paylaşılan mesajların kaynağına ulaşmak için altyapı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajların kaynağına ulaşılamadığını belirterek, "O kaynağa ulaşabilmek için Ulaştırma Bakanlığı ile altyapı çalışması yapılıyor" dedi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medya üzerinden paylaşılan ve suç unsuru teşkil eden mesajlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Yasalarda var olan suçların farklı yöntemlerle işlenebileceğini ifade eden Ergin, bunun televizyon, yazılı basın, açıktan kitleye hitap ederek ya da sosyal medya üzerinden olabileceğini söyledi. "Önemli olan, suçun unsurlarının gerçekleşmesi halinde bu eylemin karşılık bulmasıdır" diyen Ergin, suçun hangi platformda ortaya konulduğunun önemli olmadığını, tamamlanması halinde suç olacağını kaydetti.

Ergin, sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemenin gerekli olup olmadığı sorusunu, "Kaynağına ulaşamama durumu var Twitter üzerinden. O kaynağa ulaşabilmek için Ulaştırma Bakanlığı ile altyapı çalışması yapılıyor" diye yanıtladı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...