Operasyonun üzerinden 24 saat geçmeden uçak kalktı

Düzenleyen:
Operasyonun üzerinden 24 saat geçmeden uçak kalktı

DÜNYA Haberleri

Amerika'nın füzelerle hedef aldığı Şayrat Hava Üssü'nden henüz 24 saat geçmeden yeniden havalanan Suriye rejiminin uçakları Humus'taki muhalifleri vurdu.

ABD'nin Akdeniz'deki savaş gemilerinden kimyasal saldırı gerekçesiyle Suriye’ye düzenlediği saldırının ardından bir gün geçmeden hava üssünden dün yine Suriye rejimine ait uçaklarının havalandığı ortaya çıktı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Şayrat Hava Üssü’nden kalkan uçaklar Humus kentindeki muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri vurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada; Suriye uçaklarının saldırının üzerinden 24 saat geçmeden üsten havalanabilmesi için “İmkânsızı başardılar” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin dün sabaha karşı saat 04.04’ta Akdeniz’deki savaş gemilerinden Suriye’nin askeri üslerini vurması bir anda dünya gündemine oturmuştu. 

ABD yedinci yılına giren Suriye’deki iç savaşta ilk kez tek başına harkete geçerek, ABD Savaş gemilerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat hava üslerine 59 Tomahawk Cruise füzesi ateşlendi.

İngiltere, Türkiye, Fransa, Japonya, Hollanda, Suudi arabistan, İsrail, Polonya ve Avustralya gibi devletler operasyona tam destek verdiklerini duyururken, Şam rejiminin müttefikleri Rusya ve İran ise ABD’nin saldırısına tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...