Kuzey Kore'den ABD'nin Suriye saldırısına tepki: Affedilemez

Düzenleyen:
Kuzey Kore'den ABD'nin Suriye saldırısına tepki: Affedilemez

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Esad rejimine yaptığı füzeli saldırıya tepki gösteren Kuzey Kore'den, "Affedilemez, saldırganca bir hareket" açıklaması yapıldı.

ABD'nin Suriye'de Şayrat Havaüssü'ne düzenlediği füzeli saldırı ile ilgili bir açıklama da Kuzey Kore'den geldi.

"AFFEDİLEMEZ SALDIRGANCA BİR HAREKET"

Kuzey Kore'nin açıklamasında ABD'nin Suriye'ye müdahalesi için 'affedilemez, saldırganca bir hareket' ifadesi kullanıldı.

"MİLYON KERE DOĞRU BİR TERCİH"

Kuzey Kore'nin açıklamasında, ABD'nin bu davranışının, nükleer silahları geliştirmelerinin 'milyon kere doğru bir tercih' olduğunu gösterdiği belirtildi.

ABD KARŞI ÇIKIYOR

Bilindiği gibi, Kuzey Kore'nin geliştirdiği nükleer silahlar bir süredir ABD'nin tepkisini çekiyor. ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanmasını isterken, Pyongyang yönetimi ABD'ye karşı kendini korumak için nükleer silahları geliştirmeleri gerektiğini savunuyor.
ABD Başkanı Trump'ın hakkında 'en ciddi tehdit' dediği Kuzey Kore'nin nükleer füze denemeleri için ABD Başkanı Rex Tillerson da "ABD yeterince konuştu. Artık yorum yapmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...