Filmleri aratmayan sağlık operasyonu

Düzenleyen:
Filmleri aratmayan sağlık operasyonu

YAŞAM Haberleri

1,5 yaşındaki Nisanur’un önce duran kalbi çalıştırıldı. Başka hastaneye sevk edilemeyecek durumdaydı. Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen özel uçakla Ankara’dan gelen 7 kişilik tecrübeli ekip bebeği ameliyatla kurtardı.

Erzurum’da, doğuştan gelen “dilate kardiyomiyopati” hastalığı sebebiyle minik kalbi duran 1,5 yaşındaki Nisanur Abay’ı hayatta tutmak için doktorların gösterdiği çaba film sahnelerini aratmadı. Nisanur önce kusma ve dudak morarması şikâyetiyle Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Nisanur bir süre sonra fenalaştı ve kalbi durdu. Doktorların kalp masajı sayesinde duran kalbi çalıştırılan ancak aralıklarla kalbi yeniden duran Nisanur’un hayata tutunması için hastanedeki doktorlarca 5 saatlik yoğun çaba gösterildi. Bebeğin kapsamlı bir hastanede ameliyat edilmesi kararlaştırıldı ama hayati tehlikesi bulunduğu için sevk edilemedi. 

ZAMANLA YARIŞTILAR
Bu süreçte Nisanur’un ameliyatı için Başkent’teki Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 7 kişilik tecrübeli kalp damar cerrahlarından oluşan bir ekip ayarlandı. Sağlık Bakanlığınca acil olarak tahsis edilen özel uçakla Erzurum Havalimanı’na gelen 7 kalp damar cerrahı, zamanın kısıtlı olması yüzünden önceden havalimanında hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekiplerince hemen ambulanslara alınarak Nisanur’un bulunduğu hastaneye ulaştırıldı. 

HAYATA “MERHABA”
Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sırasında bile zaman zaman duran kalbi doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırılarak hayata tutunan Nisanur daha sonra tedavisi için Ankara’dan gelen ekip tarafından ambulans ile Başkent’e nakledilmek üzere Erzurum Havalimanı’na götürüldü. Burada Ankara’dan gelen özel uçağa alınan Nisanur, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Nisanur’a kalp nakli yapılması gerektiğine karar verildi. Şimdi bebek için uygun kalp aranıyor. 

“Allah’a şükürler olsun ki böyle hekimlerimiz var”
Nisanur’un halası Semra Olguz “Çok zor bir süreçti. Doktorlar filmlerde bile olmayan anlar geçirdiklerini söylediler. Biz de onların o hâllerini görünce çok duygusal anlar yaşadık. Allah’a binlerce şükürler olsun ki böyle hekimlerimiz var” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...