Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hürkuş silahını ateşledi

Düzenleyen:
Hürkuş silahını ateşledi

Ekonomi Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine 2018’de girecek yerli eğitim uçağı Hürkuş’un ilk silahlı denemesi, Konya Karapınar’da yapıldı.

Roketsan’ın imal ettiği yerli güdümlü füze UMTAS’ı atan Hürkuş, hedefini 12’den vurdu. Millî Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı’ndaki test atışına Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve üst düzey askeri personel katıldı. 

HEM EĞİTİM HEM TAARRUZ
Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Hürkuş eğitim uçağının A modeli geçen yıl Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı EASA’dan sertifika alan ilk Türk hava taşıtı olmuştu. Hâlen uçağın B modeli Hava Kuvvetlerinde kullanılmak için geliştiriliyor. Hürkuş B olarak adlandırılan modelin ilk uçuşunu bu yıl içinde yapması ve teslimatlarının 2018’de başlaması hedefleniyor. Hürkuş C ise son yıllarda önemli bir pazar haline gelen ‘pervaneli yakın destek uçağı’ hâline getirilecek. Düşük maliyetleri ile yüksek performanslı jetlerin yerine yakın destek görevlerinde kullanılan bu uçaklar birçok ordu tarafından da tercih ediliyor.
Hürkuş C, zırhlandırılmış gövde, kendini koruma sistemleri, gece görüş uyumlu aydınlatma, veri linki, lazer işaretleme kabiliyetine sahip elektro optik kamera ve gelişmiş aviyonik sistemlere sahip olacak. Roketsan’ın tasarladığı yerli güdümlü füze sistemleri LUMTAS, UMTAS, Cirit, TEBER taşıyabilen Hürkuş’un kanat altı ve gövde altında 5 adet noktaya mühimmat takılabiliyor. Uçağın faydalı yük taşıma kapasitesi 1500 kilogram.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...