AB ile 'Gezi' gerginliği büyüyor

AB ile 'Gezi' gerginliği büyüyor

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı protestolarıyla ilgili Brüksel ile Ankara arasında yaşanan gerginlik üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin Brüksel ziyaretini yapmıyor.

Gezi Parkı protestolarıyla ilgili Brüksel ile Ankara arasında yaşanan gerginlik üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin Brüksel ziyaretini yapmıyor. Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nun Türkiye ziyareti de iptal oldu. Gözler 26 Haziran'da açıklması beklenen yeni fasılla ilgili süreçte. O müzakerelerde 3 yıl sonra bir ilk bekleniyordu. 3 yıl aradan sonra, 26 Haziran'da Türkiye ile AB arasında yeni bir faslın açılması. Gezi protestoları sebebiyle girilen söz düellosu, şimdilik bu planı etkilemiş değil ama onun dışındaki diyalog sekteye uğradı. nbsp; Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, planlanan Brüksel ziyareti yapılmıyor. nbsp; Milliyet gazetesinin haberine göre, Bakan Ergin, Genişlemeden Sorumlu Üye Stefan Füle'nin de aralarında bulunduğu yetkililerle ikili temaslarda bulunacak, basın özgürlüğünün ele alınacağı bir konferansa katılacaktı. nbsp; Gergin süreçten Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nun Türkiye ziyareti de etkilendi. Ankara ve Diyarbakır'da temaslarda bulunması beklenen 13 kişilik heyetin bazı randevu talepleri, hükümet kanadı tarafından geri çevrildi. Bunun üzerine durum değerlendirmesi yapan komisyon nbsp; yetkilileri, Türkiye ziyaretini iptal etti.
Heyet gelmeyecek, ama komisyon başkanı Elmar Brok Türkiye ziyaretini gerçekleştirecek.
Belçika'da temaslarda bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu da, Avrupa Parlamentosu'nun İnsan Hakları Alt Komisyonu'nda düzenlenen Türkiye'yle ilgili bir toplantıya katılmama kararı aldı.
abhaber.com sitesinin haberine göre, gerginlik 27-28 Haziran'da yapılması öngörülen AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısını da tehlikeye soktu.
Ancak Türk Dışişleri kaynakları, kendilerine henüz toplantının iptaliyle ilgili bir bilgi gelmediğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...