Fenerbahçe'nin rakibi Akhisar ama Galatasaray maçı öncesi tehlike çok!

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin rakibi Akhisar ama Galatasaray maçı öncesi tehlike çok!

SPOR Haberleri

Kjaer, Topal, Ozan, Volkan Şen, Wiel ve Stoch kart görmesi halinde derbide yok. Bu sebeple Advocaat’tan özel uyarı var

M.EMİN ULUÇ - Şampiyonlar Ligi bileti alabilmek için ligde ikincilik kovalayan Fenerbahçe, Kadıköy’de konuk edeceği Akhisar karşısında mutlak galibiyet hedeflerken bir yandan da Galatasaray derbisinin hesaplarını yapıyor. Şampiyonluktan uzak kaldıklarını ancak sezonu ikinci sırada bitirmelerinin mümkün olduğunu dile getiren Teknik Direktör Dirk Advocaat, “Bizi bekleyen Şampiyonlar Ligi bileti için tüm maçlarımızı kazanmamız gerek. Akhisar karşısında hata yapma lüksümüz yok. Zor bir mücadele olacak ancak size güveniyorum” derken oyuncularına son paslar konusunda uyarılarda bulundu. Hücum bölgesinde topu Van Persie ve Lens’le buluşturmalarını isteyen Advocaat, “Bencilliği ve riski bir kenara bırakıp takım için en iyisini yapmanız şart” ikazını yaptı.

6 futbolcu sınırda
Dirk Advocaat hedefe adım adım yürüyeceklerini vurgularken, “Bizim için her maç final ancak sonrasını da düşünmek zorundayız. Akhisar’dan sonra deplasmanda oynayacağımız Galatasaray derbisi son derece kritik. Bu mücadeleye eksiksiz çıkmamız gerek” sözleriyle oyuncularına kart uyarısında bulundu. Hakem ve rakiple kesinlikle tartışma istemediğini ifade eden Hollandalı, “Gereksiz sertlikten de uzak durun. Derbiye eksiksiz çıkmamız bizim için çok önemli. Sakın duygularınıza yenilmeyin. Profesyonelce davranın” dedi. Sarı-lacivertlilerde Kjaer, Wiel, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Stoch’un 3’er sarı kartı bulunuyor. Bu oyuncular Akhisar karşısında kart görmelerin halinde derbide forma giyemeyecek.

Fenerbahçe bu sezon sahasında 13 maç oynadı ve daha önce “kalesi” olan “Kadıköy’den çıkış yok” tezahüratları yapılan evinde tam 16 puanlık bir kayıp yaşadı. İçeride 26 puan toplayan sarı-lacivertliler deplasmanda  ise 12 maçta 21 puan elde etti. 

Aatıf’ın Akhisar aşkı
Fenerbahçe forması altında çıktığı 24 maçta 6 gol, 3 asistle oynayan Aatıf Chahechouhe için Akhisar mücadelesi özel bir anlama ifade ediyor. Süper Lig kariyerinde çıktığı 142 maçta 52 gol kaydeden Aatıf’ın ağlarını en çok sarstığı takım Akhisar. Manisa temsilcisine karşı oynadığı 8 maçta 7 gol sevinci yaşayan Faslı yıldız, sezonun ilk yarısındaki buluşmada da 1 gol, 1 asistlik performans sergilemişti.

Taraftar gelmiyor
- Kupadaki Kayseri maçında yaklaşık 2 bin taraftara oynayan Fenerbahçe, Kadıköy’de bir kez daha yalnız kalacak. Takımlarından ümidi kesen sarı-lacivertli taraftarlar Akhisar karşılaşmasına da ilgi göstermedi. Bugün Saracoğlu’nda kombineler dahil en fazla 10 bin taraftar olması bekleniyor.

Roman’ın talibi çok
- Fenerbahçe’nin gözden çıkardığı Roman Neustadter’e teklif yağıyor. Rus ve Alman takımlarının radarındaki savunmacı için son olarak Zenit devreye girdi. Hamburg ve Spartak Moskova’nın ardından Lucescu’nun çalıştırdığı Rus ekibi de 29 yaşındaki oyuncu için Fenerbahçe’nin kapısını çaldı.

Sow’un şakası yok
- Moussa Sow’un vurduğu gol oluyor. Senegalli yıldız az ama öz şut çekiyor. Bu sezon 18 lig maçında 11 kez kaleyi yoklayan Sow, 9 defa hedefi tutturdu. Maç başına 0.61 gibi düşük bir şut ortalaması olan Senegalli, buna rağmen yüzde 82’lik gol oranıyla büyük bir başarı yakalamış durumda.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...