Kenan Evren: Sağ partiler Anayasa'yı değiştirir diye korktuk

Düzenleyen:
Kenan Evren: Sağ partiler Anayasa'yı değiştirir diye korktuk

GÜNDEM Haberleri

12 Eylül 1980'de Türk siyasetini alaşağı edip askeri darbe ile yönetime el koyan Kenan Evren'in ağzından çıkan sözler şoke etti.

Halkın seçtiği iradeye darbe vurarak yönetime el koyan 80 darbesinin mimarı Kenan Evren'e ait görüntülerde, ‘’Ali Fethi Esener yanıma geldi. Ona dedim ki, parti kurma kapatırım. Dinlemedi, parti kurdu ve kapattım. Daha sonra Özal geldi. Özal’a dedim ki; bak, senin parti kurmana müsaade ederiz. Ama senin  MSP'de geçmişin var. Eğer kurduğun partiye MHP'lileri, MSP'lileri koyacak olursan; senin partini de kapatırız.’’ gibi ifadeler, Evren'in hem sağ partililere, hem de sol partililere yönelik kurduğu baskılar, kendi ağzından bir bir dökülüyor.

Darbe eliyle yapılan Anayasa’nın değiştirilmesinden korkan Evren, ‘’Bir sağcı, bir solcu partiye izin verseydik; sağ alır başını giderdi... Denge olsun diye bir sağdan bir soldan idam ettik. Sağda bir partiye müsaade etseydik, Anayasa'yı değiştirmeye yeter oy alır diye korktuk!’’ ifadelerini kullanıyor.

Bütün bunlar, 12 Eylül 1980’de askeri darbe ile demokrasiyi askıya alarak iş başına geldikten sonra yeni anayasa hazırlatan darbeci Kenan Evren’in ağzından çıkan tarihi belge niteliğinde sözler…

Bugün için, “kan dondurucu” diye nitelenebilecek bu konuşmanın sahibi Kenan Evren’in hazırlattığı Anayasayı değiştirmek için 16 Nisan’da vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz...

Ahmet Aydemir / Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...