Tapuda telefonla randevu dönemi başlıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Tapuda telefonla randevu dönemi başlıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tapu işlemleri için telefonla randevu sistemini hayata geçirecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tapu işlemlerine yönelik bir süre önce internetten randevu hizmetini verilmeye başlanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tapu işlemleri için telefonla randevu sistemini hayata geçirecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tapu işlemlerine yönelik bir süre önce internetten randevu hizmetini verilmeye başlanmıştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak sistem sayesinde tapu işlemleri öncesi telefonla randevu alınarak, vatandaşın zaman kaybetmesinin önüne geçilecek. İşlemler için gerekli evraklar hakkında önceden bilgi alınabilecek ve yaşanan sıkıntılar anında tespit edilecek. Yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan çağrı merkezi istihdama da katkı sağlayacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, tapu işlemlerinde birçok yeni uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti. Vatandaş memnuniyetinin, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en önemli hedeflerinden birisi olduğuna işaret eden Güney, şu ifadeleri kullandı: "Bu hedefle oluşturulan çağrı merkeziyle vatandaşların evlerinden telefonla randevu alması mümkün olacak. Vatandaşların tapu müdürlüklerindeki zaman kaybı önlenecek. Tapu müdürlüklerinin önündeki yığılmalar ve beklemelerin önüne geçilecek. Vatandaşlar kurumumuzla ilgili taleplerini ve önerilerini de kolaylıkla iletebilecek."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...