Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan'dan bedelli askerlik müjdesi

Bakan'dan bedelli askerlik müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeniden gündeme gelen bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gazetecilere yaptığı açıklamada 'Yurt dışında yaşayanlar için bedelli askerlik fiyatı düşürülecek' dedi. Bozdağ, ilk bakanlar toplantısında dövizli askerlik için fiyatın düşürüleceğini söyledi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN BU HUSUSTA DA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU İŞTE O AÇIKLAMA:

İDEAL RAKAM ÖNERİN
Erdoğan, katılımcılardan yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının dövizle askerlik hizmeti bedeliyle ilgili görüşlerini ifade etmelerini istedi. Dövizle askerlik bedelinin 10 bin euro olduğunu anımsatan Erdoğan, ideal bir rakam verilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın söz verdiği bazı katılımcılar, 5 bin ile 8 bin 500 avro arasında öneride bulunurken, bazıları da Avrupa'daki askerlik uygulamaları göz önünde bulundurularak Türkiye'de de askerlik hizmetiyle ilgili bir düzenleme yapılması yönünde görüş dile getirdi.
Katılımcılardan biri Avrupa'da ekonominin Türkiye'deki kadar iyi olmadığını, işsizlik sorunu yaşandığını öne sürerek, bu durumun göz önünde bulundurulması ve dövizli askerlik için bedelinin 5 bin avro civarında olması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bunun üzerine, "İşsizlere yönelik bir öneri getiriyorsunuz.
Siz iş sahibi olanlara yönelik niye düşünmüyorsunuz? Ona ayrı, buna ayrı diye bir şey olmaz" diye konuştu. Önerilerde adil bir yaklaşım beklediğini söyleyen Erdoğan, daha sonra Karadağ'dan bir katılımcının "az kazanandan az, çok kazanandan daha çok ücret alınması" yönünde görüş öne sürmesi üzerine şöyle konuştu:
HAKSIZLIK OLUR
"Çok tüccarane bir yaklaşım yani askerlik yapmak, yapmamak noktasında, böyle ticari hesabın içerisine bu şekilde girerseniz o zaman binlerce, onbinlerce askerliği yapması gerekenin hepsinin ayrı bir karşılığının olması gerekir. Bu mantıktan hareket edersek o zaman işsizden para almamak gerekir. Böyle bir şey de ücret ödeyenlere karşı haksızlıktır."
Erdoğan, ABD'den bir katılımcının önerisi üzerine "Hepsinin değerlendirmesini yaparak, 10 bin euro değil de biraz aşağı düşürülürse bu onlar için bir hak doğurur mu doğurmaz mı, adalet noktasında durum nedir, bunun değerlendirmesini arkadaşlarımız yaparlar. Bu değerlendirmelerden sonra nihai kararımızı veririz ve ona göre de adımımızı atarız" dedi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...