Suriye için Cenevre'de üçlü zirve

/ Kaynak: CHA
Suriye için Cenevre'de üçlü zirve

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya, ABD ve Birleşmiş Milletler, Suriye krizinin çözümü yönelik Cenevre'de uluslararası konferans toplanabilmesi için 25 Haziran'da üçlü zirve gerçekleştirecek.

Rusya, ABD ve Birleşmiş Milletler, Suriye krizinin çözümüne yönelik Cenevre'de uluslar arası konferans toplanabilmesi için 25 Haziran'da yeniden üçlü zirve gerçekleştirecek. İngiltere'nin ev sahipliğinde gerçekleşen G8 zirvesinde görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama Suriye'de şiddetin durması ve kimyasal silahların kullanılması ve yayılmasının engellenmesi konusunda fikir birliğine vardı. Ancak iki lider de bazı Suriye krizinin çözümünde farklı bakışlarının olduğunu teyit etti. Rusya, Batılı ülkelerin muhalefete askeri yardım planlarına tepki gösterirken, Esed rejiminin meşru hükümet olduğunu ve kendilerinin silah sevkiyatı yapmasının uluslar arası hukuka aykırı olmadığını savunuyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genadi Gatilov, Rusya'nın Cenevre'de konferansın toplanması için her türlü çabayı ortaya koyacağını söyledi. Basına değerlendirmede bulunan Gatilov, "Biz Cenevre'de uluslar arası barış konferansı toplanması konusunda kararlıyız. 25 Haziran toplantımızda hedefimiz bu. Cenevre Mutabakatı temelinde yapıcı çalışmalarda bulunacağız. İyimser olmasak neden oraya gidelim?" ifadelerini kullandı.Gatilov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'la birlikte üçlü zirvede Rusya'yı temsil edecek.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...