Kilo verme takıntısı bir hastalık olabilir

Düzenleyen:
Kilo verme  takıntısı bir  hastalık olabilir

SAĞLIK Haberleri

Kiloluysanız, diyabet ve tiroid rahatsızlıkları ile tıkınırcasına yeme bozukluğu olarak ifade edilen bir probleminiz var ve sizin bundan haberiniz yoksa kilo vermek imkânsız hâle gelebiliyor

Canan Eraslan

Kiloluysanız, diyabet ve tiroid rahatsızlıkları ile tıkınırcasına yeme bozukluğu olarak ifade edilen bir probleminiz var ve sizin bundan haberiniz yoksa kilo vermek imkânsız hâle gelebiliyor. Aşırı kilo sebebiyle fiziksel olarak kısıtlanan, istediği kıyafeti alamamak, üstelik gittiğiniz mağazada “Bizde büyük beden yok” sözleriyle karşılanan insanların hep başarısızlıkla sonuçlanan çabaları sonunda ruhsal problemlerle baş başa kalmaları mümkün. Psikiyatrist ve psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Emre Tan, fazla kilosu olmasa da bedensel algı bozukluklarıyla seyreden rahatsızlıkların takıntıya sebep olabileceğini söylüyor. Yapılan diyetlerin yüzde 95’inde istenen kiloya inilemediğini, inilse de 5 yıl içinde tekrar kilo alındığını hatırlatan Emre Tan, kilonun takıntı olmaması için uyarılarda bulunuyor.

¥ Yapılan bir araştırmaya göre, haftada 1 kereden fazla tartılanlarda kilo takıntı hâline gelmiş demektir. Bu durumda depresif belirtiler oluşuyor, öz güven azalıyor. Hele her sabah tartılmak hiç olmaması gereken bir şey.
¥ Dizide, dergide, filmde, reklam panosunda gördüklerimizle kendimizi karşılaştırırız hep. Kadınlar onlar gibi incecik olmak isterken, eşlerini de reklamlardaki gibi kaslı, üçgen bedenli, fit görmek istiyor. Bu da hem kendisinden hem ilişkilerinden memnun olmayanların sayısını artırıyor. Kendimize bunu yapmayalım.
¥ Kurallara göre düşünmek, kurallara göre beden yapısı, kurallara göre kıyafet, çalışma, arkadaş... Kendimizi bu kalıplara dâhil edip mutsuz olmayalım.
¥ İstediğimiz sağlık değil, güzel görünmek olduğunde her işimiz zorlaşıyor. Aynaya, kiloları görmek için değil, sağlıklı olduğumuz için bakalım.
¥ Biraz bitki çayı, birkaç hapla hayal ettiği kiloya ulaşabileceğini pazarladığınızda buna inanmaya hazır kişi için başka çare yoktur. Merdiven altı ve internetten kaçak yollarla satılan bu ürünleri alarak sağlığınızla oynamayın, cüzdanınızı boşaltmayın.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...