400 Selçuklu eseri kayıt altında

400 Selçuklu eseri kayıt altında

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesi altına aldığı bir projeyi daha hayata geçti.

"Büyük Selçuklu Mimarisi" tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı. 12 ülkede 400'den fazla Büyük Selçuklu eseri fotoğraflanarak kayıt altına alındı. Cumhurbaşkanı Gül, tanıtım toplantısında bu projenin daha önce himayesine aldığı Anadolu Selçuklu uygarlığı projesinin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.
"Selçuklu devleti zamanında nbsp;insanlık ve tarih büyük bir medeniyetin doğup yaşadığına şahit olmuştur. nbsp;Avrupa orta çağ karanlığında yaşarken Selçuklular ilme önem veren bir Türk İslam modelinin ortaya çıkmasını sağlamışlardır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'ne temel taşı olan Selçuklu döneminde farklı dinlerden kültürlerden ve inançlardan insanların birarada yaşadığına vurgu yaptı. "Günümüzde bu büyük medeniyete sahip çıkmak ve vefa göstermek bizim görevimizdir" dedi.
Proje kapsamında fotoğraflanan eserler 3 ciltlik bir albüm halinde yayımlandı ve tüm çalışmalar 120 dakikalık bir belgesel haline getirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...