FIFA'dan Gezi açıklaması

FIFA'dan Gezi açıklaması

SPOR Haberleri

Fifa Güvenlik Direktörü Mutschke, İstanbul Gezi Parkı olaylarının U20 şampiyonasına olumsuz etkide bulunmayacağını bildirdi

FIFA Güvenlik Direktörü Mutschke: "Vali, sahip olduğu istihbarat doğrultusunda statlarda sorun yaşanmayacağını söyledi. Bizim değerlendirmemiz de aynı doğrultudadır"
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Güvenlik Direktörü Ralf Mutschke, Gezi Parkı eylemlerinin, Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 19. FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı olumsuz etkilemeyeceği kanaatinde olduğunu bildirdi.
FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, eski Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Direktörü Mutschke, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve İstanbul Bölgesi hakemi ve emniyet mensubu Erdem İren
ile bir araya geldi.
Mutschke, toplantıda, FIFA'nın İstanbul'daki merkezi ve 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın güvenliğine ilişkin endişelerini ortaya koymanın yanı sıra son günlerde yaşanan protestolar ve polisin gösterdiği reaksiyonun olası etkilerini değerlendirdiklerini belirterek, "Vali yardımcısı, çok anlayışlıydı ve endişelerimizi anladı. FIFA merkezi için herhangi bir risk bulunmadığı konusunda garanti verdi. Gördüğüm kadarıyla ben de aynı fikirdeyim. Vali de İstanbul ve Türkiye'nin güvenli olduğu ve herhangi bir sorun öngörülmediği mesajı verdi" ifadelerini kullandı.
Mevcut durum konusunda en güncel bilgiyi almanın çok önemli bir kazanç olduğunu ve hızlı iletişim kanallarının, turnuva süresince açık kalması gerektiğini bildiren Mutschke, İstanbul'un merkezinde aralıklarla devam eden eylemlerin, maçlar, otellerde konaklayan FIFA personeli ve takımlar için bir risk teşkil etmeyeceğini kaydetti.
Mutschke, FIFA personeline, protestolardan uzak durmalarını, göstericiler ve polisle bir araya gelmekten kaçınmalarını tavsiye ederek, şu ifadeleri kullandı:
"Göstericiler turnuvayı hedef almamaktadır. Bu konuda bir sorun yok. Etkinliğin güvenliği ve ulaşım sisteminin normal seyrinde işleyeceği konularında da teminat aldık. Vali, sahip olduğu istihbarat doğrultusunda statlarda sorun yaşanmayacağını söyledi. Bizim değerlendirmemiz de aynı doğrultudadır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...