Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalınan minibüse 14 yıl sonra vergi borcu

Düzenleyen:
Çalınan minibüse 14 yıl sonra vergi borcu

YAŞAM Haberleri

İzmir’de yaşayan 48 yaşındaki Nizamettin Akar, 2003 yılında çalınan minibüsü için 5 bin 145 TL’lik vergi borcu çıktığını görünce büyük şok yaşadı.

İzmir Torbalı’da yaşayan 7 çocuk babası 48 yaşındaki Nizamettin Akar, 14 yıl önce çalınan minibüsüne 5 bin 145 TL’lik vergi borcu geldiğini iddia etti. 2003 yılında Manisa’da yaşarken minibüsünün çalındığını ancak kısa bir süre sonra Adana’da bulunarak kendisine teslim edildiğini belirten Akar, “Yaklaşık 3 ay sonra minibüsüm yeniden çalındı. Tekrar emniyet güçlerine bildirdik. Nasıl olsa bulurlar diye bekledik ama bulunmadı. Böylelikle 14 yıl geçti. Bu yıl çalınan minibüsümün vergi borcu çıktı. Vergi dairesine gidip çalınan arabanın vergi borcunun olmayacağını söyledim, karakola gittim ama sistemde çalındığı ile ilgili bilgi görünmedi. Bana 2003 yılında çalındığına dair bir belge vermişlerdi ama nereye koyduğumu hatırlamıyorum. Sistemde de görünmüyor. 2003’ten 2017’ye kadar 5 bin 145 TL borç gelmiş” diyerek mağdur olduğunu söyledi.

Maddi durumunun iyi olmadığını kaydeden Akar, “Ya çalındığına dair belgem bulunsun ya da borcuma yardımcı olunsun. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazdım. Çözüm bekliyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...