İstanbul'a yeni bir üniversite geliyor

İstanbul'a yeni bir üniversite geliyor

EĞİTİM Haberleri

En yoğun yerleşim merkezlerinden biri olan Esenyurt'a üniversite kurulacağı müjdesini belediye başkanı verdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçeye üniversite kurulacağının müjdesini verdi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi projesinin TBMM'de onaylandığını aktaran Kadıoğlu, bu anlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, milletvekillerine ve YÖK üyelerine teşekkür etti. Esenyurt, 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemine törenle veda etti. Kıraç İlk Öğretim Okulu'nda yapılan törende Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemini değerlendirdi. Eğitim ve öğretimin, bireylerin ve toplumların ilerlemesinde önemli rol oynadığına işaret etti. Eğitimin ardında olacaklarını belirten Kadıoğlu, öğrencilere ve velilere ilçede kurulacak üniversitenin müjdesini verdi. Üniversite projesinin TBMM'de onaylandığını bildiren Kadıoğlu, "Emeği geçenlere, bilhassa Başbakanımıza, YÖK üyeleri ile vekillere teşekkürlerimi sunuyorum. dedi.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat ise üniversitenin mühendislik, güzel sanatlar, spor, sağlık alanlarında eğitime başlayacağını duyurdu.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin her alanda kaliteyi yakalayacağını vurgulayan Bayat, şunları ifade etti:
"Sayın Başkanımız bize burada arsa tahsis etmiştir. 25 dönüm tabi üniversiteler için küçük. İleride bunları 100 dönüm, bin dönüm seviyelerine çıkaracağımıza inanıyorum. Esenyurtumuz buna müsait. Gelişen, arsası olan bir ilçemiz. İstanbul'un merkezinde olan bir ilçemiz. Gelecekte ülkemizin daha büyük imkânlara taşınacağına kanaat getiriyorum. Eylül döneminde ek kontenjandan 500 öğrencilik bir kontenjan, YÖK'e müracaat ederek almak niyetindeyiz. Gelecekte açacağımız fakülte ve bölümlerle bu kontenjanları 4 sene içerisinde 8 ile 10 bin arasında bir öğrenci seviyesine çekmeyi planlıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...