Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'

Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'

GÜNDEM Haberleri

8. Kariyer Zirvesi'nde gündemi değerlendiren Babacan, milli gelirler ile eğitim süreleri arasında yakın bir bağ olduğunu belirterek 'Bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleridir' dedi.

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından bu sene 8.'incisi düzenlenen Kariyer Zirvesi, Haliç Kongre Merkezinde muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Türkiye İhracatcılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve BİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda konuşmacı gençlere kariyer tavsiyelerinde bulundu. Zirvede konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan Türkiye'nin geleceğinin gençler olduğunu söyledi. Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve üç haftadır devam eylemlere değinen Babacan, "Biz 10.5 yıldır Türkiye'de bir güven ve istikrar ortamı oluşturduk. Adım adım inşa ettiğimiz bu istikrar ve güven ortamına sahip çıkmamız gayet doğal. Bu illegal yapılanmaların güven ve istikrar ortamın zarar vermesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
MOLOTOFÇU nbsp;İSTEMİYORUZ nbsp;
Barışçıl ve şiddet içermeyen yollarla herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden Babacan, "İletişim kanallarının sürekli açık olması, beklentilerin, arzuların, isteklerin endişelerin, korkuların açıkça ifade ediliyor olması son derece önemli. Ama bunun medeni ve barışçıl yollardan yapılması başka önemli bir konu. İş şiddete dayanıyorsa, karşılıklı zarar vermeye dayanıyorsa, molotof kokteyleri ile demir bilyelerle araçları, otobüsleri yakıp yıkma ile bazı mesajlar verilmeye çalışılıyorsa kimse kusura bakmasın, bu bizim gelecekte görmek istediğimiz bir gençlik davranışı değil" diye seslendi.
Ülkenin geleceğinin iyi eğitilmiş gençlere bağlı olduğunu anlatan Babacan şunları söyledi: "Çalışan nüfusu ne kadar eğitimliyse, o ülkenin milli geliri de o kadar yüksek oluyor. Bir ülkenin toplam ekonomik gücü ve dünya siyasetinde uluslar arası kültür ve düşünce hayatında etkisi, ancak iyi eğitilmiş nesillerden geçmekte."
Nüfus gücünün iyi eğitimli olması halinde zor işlerden kolayca sıyrılıp çıkıldığını belirten Babacan, sermayenin gidecek ve finanse edecek proje aradığını söyleyerek, "Bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleridir" dedi. Eğitim denilince sadece okulun anlaşılmaması, okul dışında da eğitim alınması gerektiğini, 14 yaşından itibaren ister haftasonu ister yaz tatillerinde bir işe girmenin gerçek hayatı tecrübe etmek adına çok faydalı olacağını anlatan Ali Babacan, "Okulda 3 senede öğrenebileceğinizi işyerinde 3 haftada yapabilirsiniz" diye konuştu. nbsp;

nbsp;Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'
AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BAĞIŞ: ELİ SOPALI NESİL ARZU ETMİYORUZ
Gençlerin birbirine düştüğü bir Türkiye istemediklerini belirten Bağış, "Her konuyu tartışabilen, bilgiyle donatılmış gençlik, kendinden emin bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi.
Kariyer Zirvesi'nde konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ellerinde sopalarla ve baltalarla ülkenin özel ve kamu malına zarar veren bir gençlik arzu etmediklerini belirterek, "Biz gençlerin birbirine düştüğü bir Türkiye hayali kurmuyoruz. Tam aksine ellerinde tablet bilgisayarlarıyla dünyanın her yerindeki her bilgiye ulaşabilen vizyoner, her konuyu tartışabilen ve bilgiyle donatılmış bir gençlik, kendinden emin bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi.
Zirvede İhlas Vakfı'nın hizmetlerinden övgüyle bahseden Bağış, "İhlas Vakfı'nın eğitime ve gençlere yaptığı yatırımlar artık Türkiye'de herkesin yakından takip ettiği, gördüğü ve bugün burada neticelerini de hep beraber değerlendirdiğimiz bir noktaya geldi. Ben 'kardeşim' demekten de büyük onur duyduğum Sayın Mücahid Ören'e teşekkür ediyorum. Türkiye'nin muasır medeniyetler yolculuğunda çok büyük bir görevi ifa eden bu kıymetli vakfımızın çok değerli kurucularından, kısa bir süre önce Hakk'ın rahmetine yolcu ettiğimiz Sayın Enver Ören Bey'i de rahmetle anıyorum, nur içinde yatsın" diye konuştu.
OYUNLARA ALET OLMAYIN
Gezi Parkı protestolarına temas eden ve sürecin "kimin ne olduğunu" ortaya çıkardığını anlatan Bakan Bağış, gençlere "Sakın sakın ürkenlerden, korkanlardan olmayın, üstümüze kurulmak istenen oyunlara malzeme olanlardan olmayın. Hayallerinizin peşinden koşun. Durmayın, çalışın, çabalayın ama sakın 'duran adam' olmayın" diye tavsiyede bulundu. Türkiye'de artan refah seviyesinin birilerini rahatsız ettiğini kaydeden Bağış şunları söyledi: "Bu yılın ilk çeyreğinde AB üyesi ülkeler yüzde 0.7, Türkiye ise yüzde 3 büyüdü. Bütün Avrupa'yı toplayın Türkiye kadar büyüyemediler. 2002'den bu yana ülkede kişi başına düşen gelir 3 kat arttı. Refah, her türlü sosyal altyapı birilerini rahatsız etti. Bugün Türkiye, Avrupa'nın en güçlü, en reformist, en kararlı hükümetine sahiptir. Türkiye'nin Başbakanı da Avrupa'nın en karizmatik lideridir. Kimse saptırmasın, bunlar benim sözüm değil, İngiltere Başbakanı David Cameron'un sözleri. Washinton Post gazetesinin, liderlerin kendi ülkelerinde sahip oldukları güvenilirlik anketine göre Türk halkının yüzde 63'ü Başbakan Erdoğan'a güveniyor ama Almanların sadece yüzde 38'i sayın Merkel'e güveniyor. Amerika'da Obama'ya güvenenlerin oranı yüzde 48, İngiltere'de sayın Cameron'a güvenenlerin oranı yüzde 36. Birileri bölgeyi kargaşaya sürükleyerek kendi çıkarları doğrultusunda at oynatmak isteyebilir. Onların önüne her zaman kararlı Türk milleti çıkacaktır, inançlı Türkiye çıkacaktır. Türkiye küresel oyunları bozacak güce çok şükür sahiptir" diye konuştu.


Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'

























AHMET MÜCAHİD ÖREN'DEN nbsp;GENÇLERE HAYAT TAVSİYESİ: nbsp;

SEVDİĞİNİZ nbsp;İŞTE ÇALIŞIN


İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören, sevdiği işi yapan insanın, bir verim elde edeceğini ve başarıyı yakalayacağını söyledi.


İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Kariyer Zirvesi'ne katılan gençlere sevdikleri işleri yapmalarını tavsiye etti. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Ören, "İnsan sevmediği bir işte çalıştığı sürece kendisine ve etrafına faydalı olamaz. Mutlu da olamaz. Tercihlerinizi mutlaka kalbinizin, aklınızın nereye doğru meylettiğine bakarak yapın. İnançlarımıza, ahlâkımıza ve kültürümüze faydalı olmak kaydıyla bir işte uzman olun" dedi.
Ahmet Mücahid Ören, şöyle devam etti: "Mutlaka ben biliyorum demek çare değil. Ömrün sonuna kadar bildiklerimizin üzerine bir şeyler ilave etmek için uğraşmamız lazım. Bir gün Osmanlı valisi, kadı efendiye bir sual göndermiş. Kadı efendi bunun cevabını bilmediğini söylemiş. Vali, buna çok sinirlenmiş ve kadı efendiyi çağırtmış "Sana bir ton para veriyoruz, soru soruyoruz cevap veremiyorsun" demiş. O da 'Sayın vali, siz o parayı bana bildiklerim için veriyorsunuz. Bilmediklerim için de para vermeye kalksanız sizin hazineleriniz yetmez. Doğrusunu öğreneyim size anlatırım' diye cevap vermiş. Çocuk anne karnına düştüğü zaman bir melek gelir ve kulağına 'Allahü teala senin rızkına kefil' diye fısıldar. Dolayısıyla kariyer planı yapmak sadece boğazdan geçeni düşünerek yapılacak bir iş değil. Çalışınca mutlaka karşılığı olacak. Bütün hevesimiz ve hayalimiz, 'boğazımızdan bir şeyler geçsin, iki kuruş fazla paramız olsun' şeklinde olmaması lazım. İnsan kendisi için ve kendisinden sonrakiler için hayat planı yapmalı. İsminizi yaşatacak, birilerinin sizleri hayırla yâd edecek bir şeyler için çalışıyor olmanız lazım." nbsp;
Ören, kariyer planının Peygamber Efendimizin, "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifine göre şekillenmesi durumunda insanın rahat edeceğini ifade etti.

Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'
'YENİ YÜZYIL'A TEŞEKKÜR
Kariyer Zirvesi'nde çok sayıda kuruluş stant kurup, gençlere yönelik etkinlikleriyle organizasyona renk kattı. Zirvede sponsor kuruluşlara plaket verildi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin plaketini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz'e Bakan Egemen Bağış verdi.
Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'
STANTLARI ZİYARET ETTİLER
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, zirve çerçevesinde kurulan stantları gezdi. Kahverengi Derneği'nin standını ziyaretten sonra Bakan Bağış, Kahramanmaraş dondurması kesti.
Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: nbsp;Gençlere güveniyoruz
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kariyer Zirvesi'nde yaptığı konuşmada inovasyonun önemini anlattı. "İnovasyonu insanımıza küçük yaşlardan itibaren aşılamak istiyoruz. 57 bin aktif ihracatçı ailesi olarak, 13 milyonluk genç nüfusumuza ve gençlerimizin gücüne inanıyoruz" diyen Büyükekşi, ilköğretim okulunda İnovasyon Atölyeleri kurduklarını ifade etti. TİM Başkanı, "Bugün biz 1 kilo ihracattan 1.5 dolar gelir elde ederken, 110 gramlık bir akıllı telefon bin 500 dolara satılıyor. Yani, bizim 1 ton ihracat yaparak elde ettiğimiz geliri, inovasyona yatırım yapan ülkeler 1 adet akıllı telefon satarak sağlayabiliyor. Yani inovasyona yatırım yapan ülkeler kazançlı çıkıyor" diye konuştu.

İşinize tutku nbsp;ile bağlanın
Kariyer Zirvesinde, ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, Strateji ve Marka Danışmanı Temel Aksoy, Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer, Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz, FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, Türkiye'nin geleceğine yönelik beklentilerini aktardı. Temel Aksoy, "İşinize tutku ile bağlı olursanız daha rahat odaklanırsınız" diye tavsiyede bulundu.

Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'
MURAT AKGİRAY: İNSANLARA ÖNCE GÜVEN VERİN
BİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, gençlere teknolojiyi kullanmanın önemini anlattı ve "İleride üst düzey firmaların yazılım ve matematiği birleştirecek adama ihtiyaçları olacak" dedi. Dürüstlüğün önemli bir sermaye olduğunu ifade eden Akgiray, "İnsanların size güvenmesini sağlayın. Borç alırken ödemeye niyetiniz yoksa bitmişsinizdir. Yalanlarla borcunuzu ertelemeniz belki şirketinizi bir kaç gün daha götürür ama iflasınız kaçınılmaz olacaktır" diye konuştu.
nbsp;Kariyer Zivesi'nden ortak mesaj, 'Sermayemiz gençlerimiz'
Konuşmasının ardından standımızı ziyaret eden AB Bakanı Egemen Bağış, #x1;İhlas Yayın Grubu'nun ilkeli yayın politikası sebebiyle Ahmet Mücahid Ören'e teşekkür etti





















































































































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...