Merkez Bankası temkinli davrandı, faize dokunmadı

- Güncelleme:
Merkez Bankası temkinli davrandı, faize dokunmadı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), yurt dışındaki belirsizlikler sebebiyle politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4.50'de sabit tuttu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), yurt dışındaki belirsizlikler sebebiyle politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4.50'de sabit tuttu. Kurul, gecelik faiz oranlarını borçlanmada yüzde 3.50'de, borç vermede yüzde 6.50'de sabit bıraktı. MB'den yapılan açıklamada yurt içi talepte sağlıklı bir toparlanma görüldüğü belirtilirken, ihracatın zayıf küresel talebin etkisiyle yavaşladığına dikkat çekildi. Yakın dönemde küresel düzeyde para politikalarına ilişkin artan belirsizlik sebebiyle sermaye akımlarında zayıflama gözlendiği ifade edilen açıklamada; "Öte yandan kredi artış oranları referans de- ğerin üzerinde seyretmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, iç talep ve kredilerdeki artışlar ile döviz kuru hareketlerinin fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir" görüşlerine yer verildi. Açıklamada küresel ekonomiye dair belirsizliklerin ve sermaye akımlarındaki oynaklığın sürmesi sebebiyle para politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağına dikkat çekilerek şöyle denildi: "Bu doğrultuda Türk lirası likiditesinin kompozisyonunda gereken ayarlamalar yapılacaktır. Verilere göre politika duruşumuz değişebilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...