G8 zirvesinde, 'Esad'ın gitmesi gerekir' ifadesini Rusya engeledi

G8 zirvesinde, 'Esad'ın gitmesi gerekir' ifadesini Rusya engeledi

DÜNYA Haberleri

Kuzey İrlanda'da yapılan G8 zirvesinin sonuç bildirisinde Suriye lideri Esad'ın görevi bırakması istenecekti, ancak Rus lider Putin karşı çıktı.

Moskova yönetimi, Kuzey İrlanda'daki G8 zirvesi sonuç bildirisinde, "Esad'ın gitmesi gerektiği" ifadesinin yer almasına itiraz etti. Kuzey İrlanda'da dün sona eren eren G8 zirvesinde ülkeler, Suriye konusundaki görüş ayrılıklarını aşmaya çalıştı. Şam'ın tek müttefiki Rusya, Suriye'deki rejimin kimyasal silahlar kullandığının ispat etmediğini, yeni bir soruşturmaya ihtiyaç olduğunu bildirdi. Zirvenin sonuç bildirisinde "Esad'ın görevini bırakması gerekir" ifadesi konulmak istendi. 7 liderin kabul ettiği ifadeye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşı çıktı. Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de şiddetin durması ve kimyasal silahların yayılmasının engellenmesi konusunda fikir birliğine vardı. Bu arada Rusya, ABD ve BM temsilcileri, Cenevre'de bir araya gelerek, düzenlenmesi planlanan uluslararası Suriye konferansını değerlendirme kararı aldı. Taraflar, Cenevre'de konferans yapılabilmesi için neler gerektiğini görüşecek. Öte yandan, 3-4 Eylül'de Moskova'da düzenlenecek Rusya-ABD zirvesinin ana gündem maddelerinden birinin, Suriye krizi ve "Cenevre-2" konferansı olacağı açıklandı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...