BM'den acil çağrı: Yemen'de milyonlarca kişi açlıktan ölebilir

Düzenleyen:
BM'den acil çağrı: Yemen'de milyonlarca kişi açlıktan ölebilir

DÜNYA Haberleri

BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı, yetersiz beslenme ve açlıkla mücadele eden Yemen'deki gıda sorununun, "yıkım noktasına" yaklaştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Gıda Proramı WFP'den yapılan açıklamada, Yemen'de yaklaşık 9 milyon kişiye ulaştırılacak acil gıda yardımlarının artırılacağı kaydedildi.

Daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde kıtlık ve gıda güvenliği sorunlarıyla boğuşan Yemen'deki gıda sorununun, "yıkım noktasına" yaklaştığı vurgulanan açıklamada, bir yıl boyunca 1,2 milyar dolar acil yardım yapılacağı ve Yemen'de gıda güvenliği sıkıntısı çekenlere aylık gıda yardımlarının temin edilmesi için bu miktarların tedrici olarak artırılacağı ifade edildi.

ÖNCELİKLER BELİRLENECEK

Taiz, Hudeyde, Lahec, Ebyen ve Sa'da da açlık sorunlarının yaşandığına işaret edilen açıklamada, WFP'nin, insani çalışma alanında müttefikleriyle istişare ederek öncelikleri belirleyeceği belirtildi.

6,8 MİLYON KİŞİ

WFP'nin Yemen Temsilcisi Stephen Anderson da şiddetli gıda güvensizliği seviyesindeki 6,8 milyon kişiyle yetersiz beslenme sorunu yaşayan kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine dikkati çekti.

"ACİL YARDIM OLMAZSA MİLYONLARCA KİŞİNİN HAYATTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Anderson, "Yemen'de milyonlarca kişinin acil gıda yardımı yapılmadan artık hayatta kalması mümkün değil. Biz, canları kurtarmak ve kıtlığı engellemek için zamanla yarışıyoruz ancak bunun için acilen kaynaklara ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...