Akdeniz’de daha etkin olacağız

Düzenleyen:
Akdeniz’de daha etkin olacağız

Ekonomi Haberleri

“Türkiye denizlerde artık daha etkin olacak” diyen Bakan Albayrak, denizde maden ve petrol arama gemisi Oruç Reis’in haftaya Akdeniz’e ineceğini ifade etti...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin denizde aramacılık noktasında ikinci gemisi Oruç Reis’in önümüzdeki hafta Akdeniz’e ineceğini söyledi. Türkiye’nin, bilgenin potansiyelinden şimdiye kadar pek nasiplenemediğini söyleyen Albayrak, “(Ne kadar ararsanız o kadar çok bulursunuz) gerçeğiyle hareket ediyoruz. Denizde aramacılık noktasında ikinci gemimiz MTA Oruç Reis önümüzdeki hafta Akdeniz’e gidiyor ve süreci başlatıyoruz. Türkiye bu saatten sonra eski Türkiye gibi davranmayacak. Kendi sahalarımız konusunda daha etkin ve daha aktif olacak. Kimse kusura bakmasın. Biz hep olumlu, yapıcı tarafta kaldık. Bundan sonra da yapıcı olacağız ama sessiz tavrımızla hukuksuzluğa müsaade etmeyeceğiz. Gerekli her türlü adımı atacağız. Bugüne kadar kendi sahamızda etkin süreç izleyememiştik. Artık her şeye sahibiz ve kendi kuyularımızı açmaya başlıyoruz. Bu uzun yolculukta da geleceğin temellerini bugünden atmak zorundayız” diye konuştu.
Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı’nı (YEKA) bitirdiklerini, resmi gazeteye gönderildiğini söyleyen Bakan Albayrak “27 Temmuz zannediyorum, temmuz sonu itibarıyla yarışmayı, ihaleyi hayata geçiriyoruz. 27 Temmuz’u takip eden günlerde bir de bakacağız ki, rüzgarda bu adımı atıp yine 1.000 megavatlık bir yapıya, yüzde 65’ten fazla yerlilik ve yüzde 80’den fazla yerli mühendis şartıyla bu süreç ilerleyecek” müjdesini verdi.

Avrupa’nın en çok para bıraktığı ülke biziz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni dönemde çok farklı olacağını, Türkiye’nin elinin güçleneceğini söyledi. Bugün itibarıyla AB ile Gümrük Birliği genişletme çalışması yapıldığını hatırlatan Bakan Ağbal “AB’ye bakmayın, onlar bunu bizden daha çok istiyor. Çünkü Türkiye büyük pazar, Türkiye önemli bir ülke. Bugün Avrupa’nın en fazla para getirip bıraktığı ülke biziz. En fazla yabancı sermayeyi biz Avrupa’dan alıyoruz. Neden? Türkiye’nin büyüyen resmini Avrupa görüyor ama yeni dönemde daha güçlü olacağız” dedi. Ağbal, bütün çalışmaların Türkiye’yi küresel bir oyunca haline getirecek sıçrayışı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...