Süper yatırıma teşvik

Düzenleyen:
Süper yatırıma teşvik

Ekonomi Haberleri

Proje bazlı destek vermeyi hedefleyen ‘Süper Teşvik’ büyük ilgi gördü. Ekonomi Bakanı Zeybekci “Yurt içi ve dışından 1 ayda 20 milyar liralık yatırım teklifi geldi. Bu yıl 100 milyar liraya imza atarız. Hedefimiz yeni devler oluşturmak” dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘Süper Teşvik’ olarak adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne başvuruların büyük bir ilgiyle devam ettiğini söyledi. Henüz tanıtımı dahi yapılmadan başlattıkları bu teşvik sistemine başvuruların 20 milyar lirayı bulduğunu belirterek, “Görüştüğümüz çok büyük yatırımlar, işler var. Onlar devreye girdiğinde inşallah 100 milyarı bir yıllık dönemde bu proje bazlı teşvik sistemi kapsamında alacağız” dedi. Bu teşvikin amacının yurt dışından teknoloji, sermaye ve üretim transferi olduğunu söyleyen Zeybekci “Bu, Türkiye’nin kendi devlerini oluşturma projesidir. Onun için de çok esnek, her şeyi konuşabildiğimiz, her şeyi pazarlık konusu edebildiğimiz bir teşvik sistemi” dedi.
HEDEF 300 MİLYAR $
Gümrük Birliği güncellemesi konusunda görüşmeler hakkında da bilgi veren Zeybekci “Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması var. Avrupa başka ülkelerle serbest ticaret anlaşması yapıyor ve Türkiye onlar için açık pazar haline geliyor. Biz ise aynı hakları elde edemiyoruz. Adamlar bizimle görüşmeye dahi oturmuyor, cevap vermiyor. Öyle bir anlaşma imzalamışız ki, o ülke otomatik olarak tüm giriş haklarını elde etmiş oluyor. Çalışmada epeyce ilerledik” dedi.
Avrupa ile şu anda 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmi bulunduğunu hatırlatan Zeybekci, Gümrük Birliği güncellenip hayata geçtiği zaman bu miktarın 1,5 yılda 200 milyar dolara, 5 yıl içinde de 300 milyar dolara çıkacağını öngördüklerini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...