Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'nın kraliçesi

Düzenleyen:
Avrupa'nın kraliçesi

SPOR Haberleri

İlk maçta 4 sayı farkla yendiği rakibini son çeyrekteki 17-2’lik serisiyle devirdi, kupaya uzandı

Kadınlar Eurocup’ta şampiyon sahasında misafir ettiği Bellona AGÜ’yü 63-58 yenen Yakın Doğu Üniversitesi oldu. Yarı finalini dört Türk takımının oynadığı ve Türk basketbolunun geldiği noktayı en iyi şekilde gösteren kupa finalinin rövanşı Caferağa Spor Salonu’nda tıklım tıklım dolu tribünlerin önünde oynandı. Kayseri’de oynanan ilk karşılaşmada elde ettiği 73-69’luk galibiyetin ardından rövanşa dört sayılık avantajla çıkan Yakın Doğu, çok kötü bir başlangıç yaptığı karşılaşmada Chelsea Gray’i durdurmakta zorlanınca ilk çeyreği 25-12, devreyi de 33-24 geride tamamladı. 
Vandersloot dümene geçti
İkinci yarıda koç Zafer Kalaycıoğlu’nun hamleleriyle farkı eritmeyi başaran Yakın Doğu, Courtney Michelle Vandersloot’un yönlendirdiği hücumlarla son çeyreğe girilirken farkı sekiz sayıya kadar indirdi: 47-39. Son çeyreğe pota altında, milli formamızı da giyen ABD asıllı oyuncusu Quanitra Hollingsworth’un pota altından bulduğu sayılarla başlayan ev sahibi ekip, rakibine altı dakikada sadece 2 sayı izni verdi ve 17-2’lik seriyle önce öne geçti, ardından da farkı açtı: 56-49. İlk maçtaki dört sayılık fark nedeniyle son bölüme 11 sayılık avantajla giren Yakın Doğu Üniversitesi, kontrolü elinde tuttu ve karşılaşmadan 63-58’lik galibiyetle ayrılarak Türk basketbolunun altıncı Avrupa kupasını kazanan takımı oldu.     > Uğur AKTAN

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...