Silahlı saldırgan okul basıp 9 kişiyi öldürdü

/ Kaynak: AA
Silahlı saldırgan okul basıp 9 kişiyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusunda silahlı saldırganların bir okulda sınava giren öğrencilerin üzerine ateş açması sonucu en az 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda silahlı saldırganların bir nbsp;okulda sınava giren öğrencilerin üzerine ateş açması sonucu en az 9 kişinin nbsp;öldüğü bildirildi. nbsp;Görgü tanıkları, Ansarudeen okuluna düzenlenen saldırının ardından, nbsp;okul üniformaları hala üzerlerinde olan kurbanların cesetlerinin Maiduguri kenti nbsp;morguna kaldırıldığını söyledi. nbsp;Pazar günü de Yobe eyaletinin başkenti Damaturu'daki bir liseye nbsp;düzenlenen saldırıda aralarında öğrenci ve öğretmenlerin de bulunduğu 13 kişi nbsp;yaşamını yitirmişti. nbsp;Katliamdan kurtulmayı başaran bir öğrenci, saldırganların kendilerini nbsp;Boko Haram örgütü üyesi olarak tanıttıklarını söylemişti. nbsp;Adı "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 nbsp;milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da dini bir devlet nbsp;kurmak istiyor. Boko Haram'ın diğer ülkelerdeki El Kaide bağlantılı terör nbsp;örgütlerinden destek aldığı sanılıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...