Aliyev onayladı! Azerbaycan'dan düşmana gözdağı

Düzenleyen:
Aliyev onayladı! Azerbaycan'dan düşmana gözdağı

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin geniş kapsamlı askeri tatbikat gerçekleştireceği bildirildi. Tatbikata 30 bin asker, 250'den fazla tank ve zırhlı araç, yaklaşık 200 füze sistemi ve top, 25 savaş uçağı ve helikopter katılacağı belirtiliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in onayladığı plana göre, 16-21 Nisan'da geniş çaplı tatbikat yapılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, tatbikata 30 bin asker, 250'den fazla tank ve zırhlı araç, yaklaşık 200 füze sistemi ve top, 25 savaş uçağı ve helikopter, yeni nesil radyoelektronik keşif araçları ile insansız hava araçları katılacak.

Aliyev onayladı! Azerbaycan'dan düşmana gözdağı

"AZERBAYCAN ORDUSU EN MODERN SİLAHLARA SAHİP"

Öte yandan Azerbaycan ordusu geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmalarda Ermenistan işgali altındaki Karabağ'da düşman kuvvetlerine büyük zarar vermişti. Yaşanan çatışmalarda Azerbaycan'ın son teknoloji silahlarını kullandığı ve her daim hazır olan birliklerin müdahalesi sonucu kısa sürede işgal altındaki geniş bir alan kurtarılmıştı.

"KARABAĞ ÖZGÜRLEŞECEK"

Ermenistan tarafının tahriklerine ve provokasyonlarına rağmen siyasi çözümü savunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermenistan askerleri ölmek istemiyorsa Azerbaycan toprağı Karabağ'ı derhal terk etmelidir" demişti. Her fırsatta barışçıl yolu savunan Cumhurbaşkanı, işgalin uzun sürmeyeceğini ve Karabağ'ın elbet özgürleştirileceğini ifade etmişti. 

Aliyev onayladı! Azerbaycan'dan düşmana gözdağı

İŞGALCİ SARKİSYAN'A GÖZDAĞI

Azerbaycan toprağı Karabağ'daki terörist birlikleri destekleyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan geçtiğimiz ay ziyaret ettiği işgal altındaki topraklarda Türkiye ve Azerbaycan'ı ima ederek "Komşularımızın stratejik bölgelerini vuracak güçe sahibiz" demişti. Kısa bir süre sonra harekete geçen terörist birlikler Azerbaycanlı sivil yerleşim yerlerine karşı saldırıya geçmiş, Azerbaycan ordusunun anında karşılık vermesiyle Sarkisyan'ın iddiaları bir kez daha boşa çıkmıştı.

Aliyev onayladı! Azerbaycan'dan düşmana gözdağı

Yaşanan gelişmeler ve Bakü hükümetinin tatbikat kararı, işgalci Erivan yönetimine gözdağı olarak nitelendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...