Suriye sınır kapısında yığılma

/ Kaynak: İHA
Suriye sınır kapısında yığılma

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelmeye çalışan yaklaşık 500 Suriyeli, Tellabyat sınır kapısına gelince sınırda yığılma oldu.

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelmeye çalışan yaklaşık 500 Suriyeli, Tellabyat sınır kapısına gelince sınırda yığılma oldu. nbsp;Suriye'deki iç karışıklıktan kaçmaya çalışan yaklaşık 500 Suriyeli, Tellabyat sınır kapısına gelince sınırda yığılma oldu. Yetkililer, Türkiye tarafına çok insanın geçmek istediği ancak günlük belirtilen sayının üstüne çıkılmadığı için bu yığılmaların olduğu belirtildi. nbsp;Alınan bilgiye göre, geçişlerin düzenli olması için 2 Mayıs'ta çıkan olaylardan sonra tahrip olan sistemin yapılması gerektiği, bunun sağlanmasının ardından geçişlerin daha düzenli ve güvenli olabileceği belirtildi.
Diğer yandan Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen mültecilerin Tellabyat sınır kapısında beklediği gözlemlendi. Türkiye'den ülkesine geçmek isteyen Suriyelilerin Akçakale sınır kapısından geçişlerin normal bir şekilde yapıldığı gözlemlendi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...