Fransız istihbaratı Beşiktaş taraftarına pusu kurdu

Düzenleyen:
Fransız istihbaratı Beşiktaş taraftarına pusu kurdu

DÜNYA Haberleri

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde Lyon ve Beşiktaş maçı öncesi ortalık karıştı. Fransız polisinin maç öncesi güvenlik önlemlerini abartması tepki çekerken, Fransız istihbaratının 20 bin Türk'ü fişlediği öne sürüldü ve taraftarların arasına en az bin özel ajan yerleştirildiği ifade edildi.

Fransa'nın Lyon kentinde olaylar durulmuyor. UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde, Lyon - Beşiktaş karşılaşmasının başlamasına dakikalar kala binlerce Lyon taraftarı tribünlerden sahaya indi. Maçtan önce Fransız polisi ile Beşiktaş taraftarları arasında çıkan gerginliğin ardından maçın başlamasına dakikalar kala Fransız taraftarlar sahaya girerek maçın başlamasını engellemeye başladı.

FRANSIZ AJANLAR TARAFTARLARIN ARASINA SIZDI

Fransızların taşkınlığı sınır tanımazken taraftarların olduğu bölümden "ses bombaları" atıldığı iddia edildi. Maç öncesi alınan yoğun güvenlik önlemleri ve gün içerisinde yapılan Türklerin arasına sızan "özel ajan" açıklamaları kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

Fransız makamlarından yapılan açıklamaya göre Beşiktaşlı taraftarlar arasına en az bin kişiden oluşan ve çok iyi derecede Türkçe bilen ajan yerleştirildi. Bu ajanlara en ufak bir tartışmada taraftarları tutuklama hatta sınır dışı etme yetkisi verildi. 

Öte yandan maç öncesi stada çanta ile gelen taraftarların eşyalarının stada alınmayacağı duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...