BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Lezzet festivalinde
ünlü ‘tat’lar yarıştı

Lezzet festivalinde
ünlü ‘tat’lar yarıştı

“2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali” başladı. Açılışta konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, etkinliğin göz kamaştırıcı olduğunu söyledi.



Cüneyt Bitikçioğlu AŞÇILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ 2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali’nde; Büryan kebabı, mantı, tantuni, İzmir lokma, Tekirdağ köftesi ve döner gibi lezzetler festival alanında yapıldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen “2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali”, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Festivalde, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ile bir çok ünlü kebapçı ve lokantacı biraraya geldi. TÜRKİYE KABUĞUNA SIĞMIYOR Açılışta konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, festivalde Türkiye’nin her yöresinden herkesin damak tadına uygun yemek çeşitlerinin bir karnaval halinde sergilendiğini belirterek, Türkiye’nin yemek kültürünün tanıtılmasının Türk turizmi açısından önemli olduğunu ifade etti. Yazıcı, “Türkiye artık kabuğuna sığmıyor” dedi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl de dünyada ilk defa 2010 çeşit yemeğin bir arada sunulduğunu söyledi. Bu etkinlikle Türk mutfağının, dünyanın en iyi mutfaklarından biri olduğunu göstermek istediklerini belirten Bingöl, “İnşallah 2011’de, 2011 çeşit yemek ile Sultanahmet Meydanı’nda olacağız” dedi. Fuara katılanlar Siirt’in büryan kebabındam Erzurum’un cağ kebabına , üzümlü tarçınlı pilavdan imambayıldıya, hünkar beğendiden patlıcan kebaba kadar Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerini tatma şansına sahip oldu.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT