Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afrika’yı demir ağlarla örecek

Düzenleyen:
Afrika’yı demir ağlarla örecek

Ekonomi Haberleri

Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı ihalesini kazanan Yapı Merkezi, 1,1 milyar dolarlık projenin temelini attı

Çanakkale Köprüsü’nün müteahhitleri arasında yer alan Yapı Merkezi, Portekiz’den Mota-Engil’le oluşturduğu Ortak Girişim ile Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattını inşa ediyor. Yaklaşık 1,1 milyar dolarlık Tanzanya Darüsselam-Morogoro Demiryolu Projesi’nin temeli; Tanzanya Devlet Başkanı Dr. John Pombe Joseph Magufuli, Tanzanya Çalışma, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Prof. Makame M. Mbarawa, Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp, Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. 1.224 km’lik hattın ilk kesimi olan 205 km’lik proje, hattın en kritik kısmını oluşturuyor. 5 kısımdan oluşan hat tamamlandığında Uganda, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Tanzanya’yı birbirine bağlayacak ve aynı zamanda Doğu Afrika’yı Hint Okyanusu’na açacak. 
160 KM HIZLA İLERLEYECEK 
Anahtar teslim olarak inşa edilecek proje kapsamında; Darüsselam – Morogoro arasında tasarım hızı 160 km/s olarak inşa edilecek 205 km tek hat, demir yolunun bütün tasarım işleri, altyapı inşaat işleri, ray döşeme, sinyalizasyon, haberleşme sistemleri, yedek parça temini, elektrifikasyon ve personel eğitimi bulunuyor. 30 aylık proje süresince toplam 33 milyon metreküplük kazı işi yapılacak; 96 adet 6.500 metrelik köprü ve alt-üst geçitler, 460 adet menfez, 6 istasyon ve tamir bakım atölyesi inşa edilecek. 
3 KITADA 2.600 KM DEMİR YOLU
1965 yılından bu yana ulaşım, altyapı ve genel müteahhitlik alanında faaliyet gösteren Yapı Merkezi, 2016 yılı sonu itibarıyla 3 kıtada 2.600 kilometre demir yolu ve 41 raylı sistem projesini tamamladı. Yapı Merkezi, 2016 yılını Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından kara yolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi ile tamamlamıştı. 2017 yılında ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...