Suriyeli mülteciler sıcak suya kavuşuyor

/ Kaynak: İHA
Suriyeli mülteciler sıcak suya kavuşuyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleymanşah konaklama tesislerinde barınan toplam 30 bin Suriyeli mülteciye 24 saat sıcak su imkanı verilecek.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleymanşah konaklama tesislerinde barınan toplam 30 bin Suriyeli mülteciye 24 saat sıcak su imkanı verilecek. Toplam on mahalleye monte edilen güneş enerjisi sistemiyle mülteciler, 24 saat sıcak su imkanına kavuşmuş olacak. nbsp;10 mahalleye yaklaşık 100 güneç enerjisi paneli kurulan çadır kentte, bundan böyle Suriyeli mülteciler, günün her saatinde sıcak suya kavuşmuş olacak. Akçakale Süleymanşah konaklama tesislerinde mültecilerin tüm insani ihtiyaçlarının karşılandığını belirten kamp müdürü Halil Tekyıldız, "Süleymanşah konaklama tesislerinde 30 bin kusur insana hizmet veriyoruz. Tabii ki özellikle enerji konusunda çok büyük bir israf söz konusu. Bununla ilgili olarak proje geliştirdik, güneş enerjisinden bölgemiz itibariyle de bu sisteme uygun olması hasebiyle 10 mahallemize 10 güneş enerjisi sistemi kurmak üzere, ayda hesap ettiğimiz kadarıyla toplam 90 bin liralık bir tasarruf söz konusu. Burada yaşayan misafirlerimizin her saate sıcak su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu sistem çok önemli. Hayati bir önem taşıyor. Biz Süleyman şah konaklama tesisleri yönetimi olarak bunu hayat geçirdik, bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Akçakale Süleymanşah konaklama tesislerinde 10 mahallede kurulumuna başlanılan güneş enerjisi sistemleri, hafta sonuna kadar hizmete gireceği ifade edildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...