Yabancı vakıflara sıkı takip

Düzenleyen:
Yabancı vakıflara sıkı takip

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, millî güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle ABD merkezli vakfa lisans izni vermedi.

DAMLA PEKER ANKARA

Faaliyetleri ile çeşitli dönemlerde soru işaretlerini de beraberinde getiren Türkiye’deki yabancı dernek ve vakıflar, yakın takibe alındı. İçişleri Bakanlığı, Yabancı STK’ların incelenmesi için düğmeye basarken, söz konusu kuruluşların özellikle “izinsiz yabancı çalıştırılmaması”, “izinsiz para transferi yapmaması”, ”aranan şahısları ve sabıkalıları çalıştırmaması” gibi konular mercek altına alındı.
İnceleme vakıf ve derneklerin Suriye çalışmalarını da kapsıyor. Kurumların Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden temizlenen bölgedeki faaliyetleri de araştırılırken Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, geçtiğimiz günlerde özellikle Alman vakıflarıyla ilgili İçişleri Bakanlığının bir çalışma içerisinde olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Bakan Kaynak, AFAD olarak da kendilerinin bir çalışma yaptıklarının altını çizmişti.  
EN FAZLA ABD VE ALMAN STK 
Türkiye’deki yabancı sivil toplum kuruluşlarını sıkı takibe alan İçişleri Bakanlığı son 2 ayda 3 yabancı vakfın sona eren izin sürelerini yenilemezken; bir vakfın da faaliyet lisansını iptal etti. Bakanlığın, vakıflar arasından yer alan ABD merkezli Mercy Corps’a da millî güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle izin vermediği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesinin verilerine göre; Türkiye’de 135 yabancı vakıf-dernek izinli olarak faaliyet gösteriyor. Bunlar arasında; ABD 33, İngiltere 8, Rusya 2, Belçika 5, Fransa merkezli ise 5 STK mevcut. Türkiye’de uzun yıllar tartışma konusu olan Alman dernek ve vakıfların sayısı da 17.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...