Mühimmat deposundaki patlamanın duruşması yapıldı

/ Kaynak: AA
Mühimmat deposundaki patlamanın duruşması yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın ilk duruşması Eskişehir'de yapıldı.

nbsp;Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın ilk duruşması Eskişehir'de yapıldı. Davaya katılan şehit aileleri, avukatlarının, sanıkların tutuklu yargılanması yönündeki isteğini reddeden mahkeme heyetine tepki gösterdi.Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasının çıkışında konuşan şehit babası Zekai Dülger, sanıkların nbsp;tutuklu olarak yargılanması taleplerinin reddedildiğini söyledi. Dülger, şöyle konuştu: "Otuz yılla yargılanan sanıkları iki ay yatarak tahliye eden mahkeme heyeti ile buradaki, aynı mahkeme heyetidir. Olay tamamen tertiplenmiştir. Tamamen bilirkişi raporu yürütmenin emriyle beraber hazırlanmıştır. İçeride bir Hacivat Karagöz oynanmıştır. Biri alıyor, öbürü tulum çıkarıyor, öbürü alıyor, ona veriyor topu. Karşılıklı paslaşmalar yapılmıştır. En sonda avukatlarımızın tutuklama talebini de hakim bey reddetmiştir. 'Kaçma tehlikesi yok, bilmem ne tehlikesi yok' diyerek. Bizim zaten 'bunların kaçma tehlikesi vardır' diye bir iddiamız yok. Ama 25 kişiyi bu şekilde şehit veren insanların kamu vicdanında serbest dolanmalarını hiç kimse kabullenemez, hiçbir vicdan kabullenemez. Bu kadar danışıklı dövüş planlanmış bir mahkeme olamaz. Tamamen birbirleriyle anlaşmışlar, konuşmuşlar Albay Veysel Özbay altını suçluyor belirli bir yere kadar, altı çıkıyor bir şey söylüyor belirli bir yere kadar." Yürütülen davanın sivil yargıya geçmesini istediklerini dile getiren Dülger, "Hakim ondan sonra soruları, ifadeleri düzelterek kayda zapta geçiriyor. Hakim tamamen sanıkların ifadelerini değiştirerek zapta geçirtiyor, böyle bir şey olamaz. Esefle kınıyorum, utanıyorum" yorumunda bulundu. Şehit Babası Arif Uluer ise duruşmada taraf tutulduğunu öne sürerek, sanıkların tutuklanmasının istendiği halde tutuklanmadıklarını savundu. "Hakim taraf tutuyor burada. 25 şehit ailesini 70-80 kişiyi buraya istedi. Sanıkların tutuklanmasına red kararı verdi" ifadesini kullanan Uluer, şunları kaydetti: "Daha önceden olduğu gibi askeri mahkeme taraf tutuyor. Iğdır'dan, Ankara'dan, Gaziantep'ten, Türkiye'nin her yerinden insan var burada sabahın 9'undan bu yana. Duruşma sırasında konuşan üsteğmen, o günün nöbetçi subayı 'ben komutanıma tekmil verdim. Ben komutanıma mühimmat deposunda çalışma olduğunu nbsp;tekmil verdim' dediği halde komutan 'ben öyle bir tekmil almadım, mühimmat deposunda çalışma olduğundan bir bilgim yok' diyor. Danışıklı dövüştür yapılanlar, yarında aynı şey olacak."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...