Akıncı Hava Üssü iddianamesi kabul edildi

Düzenleyen:
Akıncı Hava Üssü iddianamesi kabul edildi

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütünün, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 481 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 481 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mahkeme, ABD'de bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, sivil imamlar oldukları bildirilen Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile uçaklarıyla çeşitli noktaları bombalayan pilotların da arasında bulunduğu sanıkları yargılamaya 1 Ağustos 2017'de başlayacak. Sincan Cezaevi kampüsü içindeki salonda görülecek duruşmalara, 29 Ağustos'a kadar devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin de arasında yer aldığı Ankara'daki mağdur ve müştekilere, duruşma gününün bildirilmesi için tebligat çıkarılmasına, Ankara dışındakilere ise beyanlarının alınması için talimat yazılmasına karar verildi.

Tutuklu 450 sanığın tutukluluğunun, 10 sanık hakkındaki yakalama kararının, tutuksuz 21 sanık hakkındaki adli kontrolün devamını kararlaştıran mahkeme, sanıklardan Fetullah Gülen hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı çıkarılmasına ve ABD'den iadesine yönelik evrak hazırlanmasına karar verdi.

Akıncı Hava Üssü iddianamesi kabul edildi

Mahkeme, iddianamenin ciltler halinde basılarak, sanıklara tebliğ edilmesini, tarafların avukatlarına ise DVD olarak verilmesini kararlaştırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...