Obama'dan 100 milyon dolarlık Afrika ziyareti

Obama'dan 100 milyon dolarlık Afrika ziyareti

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barak Obama`nın bu ay sonunda yapacağı Afrika ziyaretinin 100 milyon dolara yakın masraf çıkarması bekleniyor

nbsp;ABD Başkanlarının yurtdışına yaptığı ziyaretler güvenlik açısından her zaman pahalıya malolmuştur. Başkan Obama`nın ay sonunda Afrika ülkelerinden Senegal, Güney nbsp;Afrika ve Tanzanya`ya yapacağı ziyaretlerin bugüne kadarki en pahalı yurtdışı gezisi olması tahmin ediliyor. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, üç ülkeye kapsayan ziyarette 60 ile 100 milyon dolar civarında bir fatura çıkması bekleniyor. Gezinin tam detayları belli olmadığı ve güvenlik gerekçesiyle tam açıklama yapılamayacak olmasından dolayı eksta giderlerin olabileceği vurgulanan haberde, ziyaretin güvenlik önlemlerinin hepsinin gizli servis tarafından yapıldığını duyurdu. Güvenlik önlemleri çerçevesinde, bölgeye şimdiden uçaklarla ve gemilerle 14`u limuzin olmak üzere 56 araç gönderildiği, acil durumlar için uçak ve savaş gemilerinin de yakında bulunacağı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...