Beşiktaş: Sorumluluk Lyon'da!

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Beşiktaş: Sorumluluk Lyon'da!

SPOR Haberleri  / Sabah

Beşiktaş, Fransızların, ‘Rövanş seyircisiz oynansın’ yaygarasını, maç öncesi UEFA’ya yaptığı uyarılarla boşa çıkaracak

UEFA'nın savunma istemesi halinde siyah-beyazlı kulübün sorumluluğundaki 2800 seyircinin olay çıkarmadığı, diğer 20 bin taraftara bilet satan tarafın Lyon olduğu belirtilecek. Ayrıca maç öncesi kimler tarafından atıldığı belli olmayan ses bombalarının ardından kavgayı maskeli holiganların başlattığı ve sonrasında da sahaya indikleri vurgulanacak.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon'a 74 saniye içinde yediği gollerle 2-1 mağlup olması, büyük üzüntüye neden olurken, karşılaşma öncesi ve sırasında yaşananları Fransız ekibinin İstanbul'daki rövanş için koz olarak kullanmaya çalışması, siyah-beyazlı camiada tepkiyle karşılandı. Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas'ın, "Bence adaletli olan rövanşın seyircisiz oynanması. Açıkçası korkuyorum, oyuncular için endişeliyiz" sözleri, yönetimi harekete geçirirken, UEFA'nın talep etmesi muhtemel savunma da büyük ölçüde hazırlandı. Savunmada, Beşiktaş'ın maç öncesi UEFA yetkililerine yaptığı resmi uyarılar baz alındı.

UEFA'YA 3 KEZ HASSASİYETLER İLETİLDİ
Siyah-beyazlı kulüp, karşılaşma oynanmadan önce UEFA'ya bir yazı göndererek, "Beşiktaş olarak bize ayrılan 2800 kişilik bölüm dışında herhangi bir bilet talebimiz olmamıştır. Diğer satılan biletler, tamamen Lyon'un sorumluluğundadır. Ve bu konuda bize her hangi bir bilgi vermemişlerdir. Bu nedenle olası bir olay durumunda sorumlu tutulmamamız gerekmektedir. Bizim sorumluluk alanımız, bize verilen 2800 biletle ilgilidir" ifadelerini kullandı. Beşiktaş Kulübü yetkilileri, ayrıca güvenlik ve maç günü toplantılarında 3 kez hassasiyetlerini ve düşüncelerini UEFA'nın yetkililerine iletti.

SAHAYA GİRMELERİ KABUL EDİLEMEZ
Kulüp adına görüşmelere katılan Ahmet Ateş, "UEFA, bizim bu uyarılarımızı dikkate alıp rapora işlemiştir. Beşiktaş'ın olası bir olaydan sorumlu tutulamayacağını ifade etmişlerdir. Ancak o rapor bize verilmemiştir" dedi. Hukuk işlerinden sorumlu yönetici Şafak Mahmut Yazıcıoğlu ise "Lyon'un biletlerini sattığı tribünden kimin attığı belli olmayan ses bombaları sonrası, maskeli holiganlar önce üst tribüne, geri püskürtülünce de taraftarımızın bulunduğu tribüne saldırdılar. Sahaya girerek ısınan oyuncuların güvenliğini tehlikeye atmaları ve 2. golden sonra yine sahaya inmeleri kabul edilemez. Süreci bekliyoruz, savunmamızı yapmaya hazırız" diye konuştu.

LYON ve KARTAL DİSİPLİNDE
UEFA, olaylar nedeniyle Lyon ile Beşiktaş'ı 'Disiplin Kurulu'na sevk etti. Lyon, rakip taraftarların oturma düzenini iyi yapmaması, yeterli güvenlik önlemleri almaması, ikinci gol sonrası taraftarların sahaya girmesi, merdivenlerin boş bırakılmaması ve meşale yakılması; Kartal ise, meşale yakılması, yabancı madde atılması ve tribünlerin taşkınlık yapması nedeniyle disipline verildi.

RESMEN BAŞVURDU
Kendisinin sorumlu olduğu olayları, lehine çevirmek isteyen Lyon Kulübü, beklenen başvurusunu yaptı. Fransız kulübü, UEFA'dan "20 Nisan'daki rövanş maçı seyircisiz oynanansın ve ekstra güvenlik önlemi alınsın" talebinde bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...