Kanser ilaçlarının tamamı devletten

Düzenleyen:
Kanser ilaçlarının tamamı devletten

SAĞLIK Haberleri

Tedavide başarıyı etkileyen ancak SGK tarafından ödenmeyen 16 yeni kanser ilacının bedelini, yeni yapılacak çalışmayla bundan böyle devlet karşılayacak

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kanser ilaçlarının bedelini devletin karşılaması” talimatı yönünde hazırlık yapıldığı hatırlatılarak “Bu hazırlıklar hangi aşamada ve geri ödeme ne zaman başlayacak?” sorusuna Akdağ, Türkiye’de 966 adet kanser ilacı bulunduğunu, kullanıldığını ve bunları devletin ödediğini söyledi. Akdağ, şu anda 16 ilacın bir kısmının klasik olarak kullanımına ait verilerin yeterli olmadığı ve bir kısmının da etkileri, fayda-maliyet analizi itibariyle sosyal güvenlik tarafından değerlendirilmesi gerektiği için ödenmediğini vurguladı. Akdağ, “Oralarda sıkıntı var. Bunlar yeni ve çok pahalı ilaçlar. Vatandaş, zaman zaman burada mağduriyet yaşayabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu meseleyi arz ettiğim zaman bize ‘mutlaka bu 16 ilaç meselesini çözün. Bunun üstüne başka ilaçlar da eklenebilir’ talimatını verdi” diye konuştu.
FELÇLİLERE ANINDA MÜDAHALE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu meseleyi çok yakından takip ederek, işin bürokratik aşamalarını hızlandırmaları gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti: “Hemen 16 Nisan’dan sonra sayın Bakanımızla bir araya geleceğiz bu meseleye inşallah bir nokta koyacağız. Arkadaşlarımız teknik çalışmaları zaten yapıyorlar.” Akdağ, şarkıcı İbrahim Erkal’ın sağlık durumuna ilişkin soru üzerine “Durum ciddiyetini muhafaza ediyor. Bulunduğu hastanede yoğun bakımda yatıyor ama yattığına kıyasla bir iyileşme durumu maalesef yok. Kendisine Allah’tan şifalar diliyoruz. Şimdi çok önemli yeni bir hizmete başlıyoruz. Felç geçirenleri de tıpkı kalp krizi geçirenler gibi birkaç saat içerisinde ilgili merkeze ulaştırıp, felç geçirmesine sebep olan beyin damarını anında açacağız. Bu neyi sağlıyor? Kişinin sonraki hayatını felçli olarak geçirmesini engelliyor” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...