Sigortacının tavan intikamı

Düzenleyen:
Sigortacının tavan intikamı

Ekonomi Haberleri

Hazine, tavan fiyattan sonra sigorta yapmayan şirketleri uyarırken, TBM Başkanı Ağaoğlu “İntikam alıyorlar” iddiasında bulundu

Trafik sigortasında 2 yıldır süren kavgaya Hazine ‘tavan fiyat’ ile ‘dur’ deyince, sigorta şirketleri ile tüketiciler arasında sessiz bir kavga başladı. Bazı sigorta şirketleri, daha önce taksit uyguladıkları poliçe bedelinden taksiti kaldırırken, bazı şirketler de trafik sigortası poliçesi satmaktan kaçınmaya başladı. Bu yönde şikayetler yoğunlaşınca, Hazine Müsteşarlığı bir açıklama yaparak sigorta şirketlerini uyardı. Bazı şirketlerin belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde zorunlu trafik sigortası teklifi vermeyerek sigorta yapmaktan kaçındığına dair şikayetlerin yoğunlaştığını tespit eden Hazine Müsteşarlığı “Bu şekilde davrandığı tespit edilen sigorta şirketleri hakıknda 5684 sayılı Sİgortacılık Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca adli ve idari işlem yapılacaktır” dedi. 
 Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, bazı şirketlerin prim ödemelerinde taksiti kaldırmasın geçici olabileceğini söyledi.
TAKSİT YENİDEN GELECEKTİR
Şen, şirketlerin şu anda ne yapacaklarını bilmediklerini, pozisyonalmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün taksitlendirmeyi kaldıran şirketlerin yarın yeniden taksitlendirme modeline geçebileceğini düşünüyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde trafik sigortası priminde tavan, İstanbul için 470, diğer iller için 444 lira olarak belirlenmiş, İstanbul’da 3 yıl peş peşe kaza yapanların primi 2 bin 137 lira olarak belirlenmişti. Kararla iyi sürücülerin primleri de yıldan yıla düşecek şekilde düzenleme yapılmıştı. Tavan uygulamasından önce trafik sigortasına 3 taksit yapıldığını hıtarlatan TBM Başkanı Aydın Ağaoğlu, taksitsiz satışı şirketlerin intikamı olarak değerlendirdi.

Taksiti kaldırıp suç işliyorlar

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, şirketlerin kendi aralarında anlaşarak trafik sigortası priminde taksiti kaldırdıklarını iddia etti. Ağaoğlu “Hazine Müsteşarlığı kanundan gelen hakkını kullanarak tavan fiyat getirdi. Şirketler ise kanuna aykırı davranıp taksiti kaldırdı. Rekabet Kanunu’na göre yaptıkları suç, ceza gerektiren durum” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...