Akın’ın ‘Solgun’u Cannes’da yarışacak

Düzenleyen:
Akın’ın ‘Solgun’u Cannes’da yarışacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk asıllı yönetmen Fatih Akın’ın “Solgun” isimli filmi, 18 film arasındaki yarışmada jürinin değerlendirmesini bekleyecek.

Cannes Film Festivali Komitesi idarecilerinin Paris’te düzenlediği basın toplantısında, festivalde gösterilecek ve yarışacak filmler açıklandı. Fatih Akın’ın “Solgun” isimli filmi de ana kategoride yarışacak 18 film arasında yer aldı. Türk asıllı Alman yönetmen, senarist ve yapımcı Akın, daha önce de 2007 yılında Cannes Film Festivali’nde “Yaşamın Kıyısında” adlı filmiyle en iyi senaryo mükâfatını almıştı. Pek çok uluslararası mükâfatı bulunan Akın “Duvara Karşı” filmiyle de 2004 yılında Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” ödülüne layık görülmüştü. Öte yandan bu yıl Cannes Film Festivali’nin jüri başkanlığını, 67 yaşındaki meşhur İspanyol yönetmen Pedro Almadovar yapacak. Cannes Film Festivali, bu yıl 17-28 Mayıs’ta düzenlenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...