'Ben çocuktum Baykal vekildi!'

Düzenleyen:
'Ben çocuktum Baykal vekildi!'

POLİTİKA Haberleri

“Şimdi biz yaşlandık Sayın Baykal hâlâ vekil. Yeni sistemde, partiler ya da cumhurbaşkanı adayları en fazla 10 yıl görev yapacak.”

Ebru Karatosun ANKARA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni sistemin öngördüğü tek başlı yürütmeyi ‘kızılelmaya’ benzeten Bozdağ, “Rahmetli Alpaslan Türkeş ‘9 Işık’ isimli kitabında siyaset, toplum ve hukuk başlığı altında tek meclis, tek büyük başlı yürütme ve büyük güçlü Türkiye’yi uzun uzun anlatır. Âdeta milliyetçilere, ülkücülere güçleri yettiği zaman onlara tek başlı yürütmeyi kızılelma gibi gösterir” dedi. Bakan Bozdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
CHP ben halkın partisiyim diyor. Halka hak ve yetki veriliyor ‘aman’ diyor. Yeni sistem halkı patron yapıyor. Halka demokratik ülkelerde böyle bir hak verilir de demokrasiye inanan birisi sen bu hakkı ‘aman alma’ diye mücadele edebilir mi? Etmez, aksine al diye mücadele eder. Ben çocuktum, Sayın Baykal Türkiye’de bakandı. Şimdi biz yaşlandık, gidiyoruz, Sayın Baykal hâlâ vekil. Yaşam boyu vekillik diye bir şey var mı? Var. Sadece Baykal için demiyorum. Yeni sistemde, partiler ya da cumhurbaşkanı adayları en fazla 10 yıl görev yapacak.
Rahmetli Necmettin Erbakan 1970’li yıllarda seçim beyannamesine bugün ki sistemi yani tek başlı yürütmeyi koyar. Halka döner der ki; biz iktidar olursak çift başlılığa son vereceğiz, tek başlı yürütme kuracağız. Ama hem Türkeş’in hem de Erbakan’ın bu dediklerini yapacak siyasal güçleri yoktur. Sadece hayalleri vardır ama bunu yapacak güçleri yoktur.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...